Fudbal

Francuska definitivno bez Benzeme na Svetskom prvenstvu: Osvajač zlatne lopte propušta Mundijal zbog povrede

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2022

-

23:45

Francuska definitivno bez Benzeme na Svetskom prvenstvu: Osvajač zlatne lopte propušta Mundijal zbog povrede
Karim Benzema - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Francuski napadač, Karim Benzema, definitivno će propustiti Svetsko prvenstvo zbog povrede kvadricepsa, potvrdila je reprezentacija Francuske na zvaničnom tviter profilu.

Aktuelni osvajač Zlatne lopte je prilikom drugog treninga reprezentacije osetio bol u levom kvadricepsu, nakon čega je trenirao odvojeno od grupe.  

Nakon treninga u petak, koji je radio individualno, u subotu je priključen ekipi, ali nije izdržao trening do kraja i poslat je na magnetnu rezonancu, čiji rezultati nisu bili zadovoljavajući:

 

 

"Zbog povrede kvadricepsa leve butine Karim Benzema je prinuđen da odustane od učešća na Svetskom prvenstvu. Ceo tim deli tugu sa Karimom i želi mu brz oporavak", navedeno je u saopštenju reprezentacije Francuske.

Didije Dešan sada ima pravo da umesto centarfora Real Madrida u ekipu uvrsti još jednog igrača, ali svakako nije lako nadomestiti izostanak fudbalera u takvoj formi.

Da podsetimo, Francuska je u grupi sa Danskom, Australijom i Tunisom. Benzemi će ovo biti treći propušteni Mundijal u karijeri, pošto nije učestvovao na onom u Južnoj Africi i Rusiji.

Komentari (0)

Sport