Fudbal

Srpski fudbaleri se družili sa volonterima u Dohi

Komentari

Autor: Euronews

20/11/2022

-

17:01

Srpski fudbaleri se družili sa volonterima u Dohi
Srpski fudbaleri se družili sa volonterima u Dohi - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Srpski fudbaleri Marko Dmitrović, Srđan Babić, Strahinja Eraković, Nemanja Maksimović i Uroš Račić, danas su se družili sa velikim brojem volontera u društveno-odgovornoj aktivnosti, koju je organizovala Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) u trening kampu našeg nacionalnog tima.

U saopštenju FSS se navodi da su volonteri uživali u žongliranju, driblinzima i igri na goliće.

 

 

Učesnicima ovog događaja najviše se dopalo izvođenje penala, što je bila idealna prilika da srpski fudbaleri zamene uloge koje su im namenjene tokom regularnih obaveza u reprezentaciji i njihovim klubovima.

"Odbranio sam više penala nego Marko i Rajko zajedno tokom cele karijere", našalio se Maksimović sa svojim drugovima nakon što je sa par uspešnih intervencija pokazao da se sasvim solidno snalazi sa golmanskim rukavicama.

Maksimović, koji je izveo odlučujući penal protiv SAD-a na Novom Zelandu, govorio je u knjizi "Svetski i evropski šampion" o tom najvažnijem trenutku četvrtfinalne utakmice SP za omladince 2015. godine.

"Nisam pričao sa golmanom, nego sa sudijom. Zamolio me je da sačekam par sekundi, jer nije bio siguran da li sam već šutirao penal. Razumem ga, serija je bila maratonska, ko bi popamtio lica svih izvađača", rekao je Maksimović.

Srbija će na SP igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a utakmice "orlova" moći ćete da pratite na kanalima TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport