Fudbal

Lazović i Milenković pred Brazil: Respektujemo ih, ali se ne bojimo

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

16:32

Lazović i Milenković pred Brazil: Respektujemo ih, ali se ne bojimo
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski reprezentativci, Darko Lazović i Nikola Milenković, izneli su svoja očekivanja pred meč sa Brazilom koji je zakazan za četvrtak u 20 časova.

Krilo Verone i štoper Fiorentine su bili među nosiocima tima tokom kvalifikacionog ciklusa, a očekuje se da veliki ulogu imaju i na Mundijalu.

Konferencija za medije u Dohi otvorena je izjavom Darka Lazovića, koji je rekao da respektuju Brazil, ali da će ići na trijumf:

"Napravili smo dosta dobre rezultate u Ligi nacija i kvalifikacijama za Mundijal, ali drugačije je SP. Međutim, idemo na pobedu, respektujemo Brazil, ali gledamo sebe. Nadamo se najboljem rezultatu, sposobni smo da im napravimo probleme i dođemo do pobede", rekao je on, pa dodao:

"Sigurno je da nas Brazilci poštuju, ali bih više voleo da nas potcene. Ovo je SP, a oni dugo čekaju na zlato... Pitamo se i mi. Sigurno da Brazil ima mane, a mi ćemo sa stručnim štabom pokušati da ih otkrijemo. Ne treba se opterećivati i davati obećanja, ali verujem u nas i naš kvalitet i da nastavimo sve od kada je Dragan Stojković ovde. Prvo da uzmemo bodove protiv Brazila, a onda ćemo da razmišljamo dalje".

Zatim je Milenković istakao da ima isto mišljenje kao saigrač i dodao da se "Orlovi" nikoga ne plaše:

"Brazil je favorit naše grupe, verovatno i Mundijala, ali ne plašimo se nikog. Samo treba da budemo onakvi kakvi smo bili, a teren će dati odgovore. Brazil ima sjajne igrače na svim pozicijama, ne samo Nejmara. Ne smemo da imamo strah od bilo kog tima, već da gledamo napred. Prvi cilj je prolazak grupe, ne smemo da gledamo previše daleko. Idemo od meča do meča. Pokušaćemo da učinimo naš narod srećnim i ponosnim, siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe da prođemo u drugu fazu Mundijala", kazao je popularni "Bleki", a zatim se prisetio meča protivi "Karioka" na Mundijalu u Rusiji:

"Morali smo da pobedimo u poslednjem meču i nije bilo lako. Izgubili smo 2:0, nije bilo nimalo prijatno, ali sada je druga situacija. Sada može sve da se desi, verujem da možemo pomrsimo konce i već protiv Brazila odigramo na način kao u kvalifikacijama. Mi u odbrani moramo da budemo na maksimalnoj visini zadatka, posebno što Brazil ima vanserijske napadače".

Za kraj, istakao je ekipa svesna da Brazil ima veliki broj kvalitetnih igrača, ali da će se boriti:

"Brazilci imaju na svim pozicijama dobre igrače, moramo da budemo spremni. Da budemo svesni važnosti utakmice, sigurno da neće biti lako. S druge strane, spremni smo da se borimo i napravimo rezultat povoljan za nas".

Komentari (0)

Sport