Fudbal

SAD i Vels odigrali nerešeno na premijeri: Vea i Bejl režirali remi u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2022

-

22:05

SAD i Vels odigrali nerešeno na premijeri: Vea i Bejl režirali remi u Kataru
SAD - Vels - Copyright Tanjug/(AP Photo/Darko Vojinovic)

veličina teksta

Aa Aa

U duelu dva povratnika na Mundijal, Sjedinjene Američke Države i Vels odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u drugom meču u grupi B.

Amerikanci su nakon sedam učešća za redom, propustili samo Svetsko prvenstvo u Rusiji pre četiri godine, Velšana na najvećoj smotri nije bilo već 64 godine. Svakom je pripalo po jedno poluvreme i po bod na kontu.

Fudbaleri SAD bili su bolji u prvom delu, izveli su u 36. minutu munjevitu akciju i poveli sa 1:0. Loptu je na centru prihvatio Kristijan Pulišić, krenuo je u prodor kroz sredinu, a onda pravovremeno proigrao Timoti Veu. Sin Žorža Vee, bivšeg golgetera PSŽ-a i Milana utrčao je u kazneni prostor i udarcem po zemlji efektno matirao golmana Henesija.

Vels je izbegao poraz u 82. minutu, Aron Remzi je sa desne strane uputio loptu ka Geretu Bejlu u kaznenom prostoru. Neoprezno je starovao štoper Tim Rim, oborio Bejla i skrivio penal. Igrač koji je iznudio najstrožu kaznu, prihvati se odgovornosti. Snažno je šutirao sa 11 metara, Tarner je  bio na lopti ali nije uspeo da spreči izjednačenje.

Vođstvo u 36. minutu je bila nagrada Amerikancima za bolju i agresivnija igru na početku meča koja im je donela za kratko vreme dva žuta kartona zbog oštrih startova (Dest i Mekeni), dve stopostotne prilike i gol prednosti.

U 10. minutu propustili su dve dobre prilike. Timoti Vea je centrirao sa desne strane, a štoper Velšana Rodon zahvatio loptu glavom i za malo postigao autogol. Golman Vejn Henesi je u toj situaciji bio na mestu i odbranio udarac. U istom napadu, Džoš Sardžent je nakon nabečene lopte šutirao glavom, saveznik u tom momentu Velsu bila je stativa koja je sprečila pogodak. 

Probudili su se Velšani u nastavku, bili bolji rival, u 65. minutu Ben Dejvis je glavom u padu šutirao pod prečku, a Met Tarner skrenuo loptu u korner. Nakon centrašuta iz ugla Kifer Mur je dobro skočio u petercu i udarcem glavom ciljao tik iznad stative. Do zasluženog boda Velšani su stigli iz penala, i podsetili na jedino učešće na Mundijalu iz 1958. godine kada su sva tri meča u grupi remizirali   

SAD - Vels 1:1 (1:0)

Strelac: Bejl u 82. (iz penala), a Vea u 34. minutu za Vels. Stadion: Al Rajan. Sudija: Al Jasim Abdulrahman (Katar).

SAD:Tarner, Dest (od 74. Jedlin) , Rim, Cimerman, Robinson, Mekeni (od 66. Aronson), Adams, Musah (od 74. Akosta), Pulišić, Vea, Sardžent (od 74. Rajt).

Vels: Henesi, Mefam, Rodon, Dejvis, Roberts, Ampadu (od 90. Morel), Remzi, Vilijams, Vilson (od 90. Tomas) , Bejl, Džejms (od 46. Mur).

Grupa "B", prvo kolo

Engleska - Iran 6:2 (2:0)
/Belingem 35, Saka 43, 62 Sterling 45, Rašford 71, Griliš 90 - Taremi 65, 90+10. penal/

SAD - Vels 1:1 (1:0)
/Vea 36 - Bejl 82 penal/

Standings provided by Sofascore

Drugo kolo (25.11.)

Vels - Iran 11.00

Engleska - SAD 20.00

Treće kolo (29.11.)

Vels - Engleska 20.00

Iran - SAD 20.00

Komentari (0)

Sport