Fudbal

Danska i Tunis igrali bez golova: "Orlovi Kartagine" iznenadili favorita

Komentari

Autor: Euronews

22/11/2022

-

15:59

Danska i Tunis igrali bez golova: "Orlovi Kartagine" iznenadili favorita
Kasper Šmajhel izbacuje loptu - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

U šestoj utakmici na Svetskom prvenstvu 2022, koju su na "Edjukejšn siti" stadionu odigrali Danska i Tunis u okviru Grupe D, nije bilo golova. Prema očekivanjima dve selekcije su odigrale prilično tvrdo., ali daleko od toga da nismo videli napadački fudbal i nekoliko vrlo dobrih prilika na obe strane.


Savet iz VAR sobe mogao je sve da promeni u sudijskoj nadoknadi. Arbitar Cezar Ramos pozvan je da pogleda ruku fudbalera Tunisa posle kornera, koja je bila očigledna, ali je  Meksikanac doneo fudbalsku odluku pokazavši da nema govora o penalu.

Ostalo je 0:0!

"Orlovi iz Kartagine" prijatno su iznenadili, veći deo meča bili su i bolji rival, a sa tribina ih je bodrio ogroman broj navijača, napravivši pravu mundijalsku atmosferu. Tunis je, čini se, bio nikada bliži da pobedi jednu evropsku selekciju na svetskim prvenstva. Danci,  uz Francuze veliki favoriti za plasman u osminu finala, nisu mnogo pokazali i definitivno će morati nešto da menjaju protiv "trikolora" i Australije kako bi izborili prolaz u drugu fazu.

Afrička reprezentacija se bolje snašla na početku utakmice, a tome u prilog ide i gol Isama Žebalija, koji je poništen zbog milimetarskog ofsajda.  Napadač Tunisa imao je odličnu priliku i u 43. minutu, kada je "spojen" sa golom, ali je iskusni Kasper Šmajhel iz ove situacije izašao kao pobednik. Tunišanima je za utehu ostalo da izvedu korner, iako se na ponovljenom snimku videlo da se golgeter Odenzea opet nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Problem selektoru skandinavske ekipe, Kasperu Hjulmandu, napravila je povreda Tomasa Delejnija. Prvotimac Sevilje morao je da napusti teren pred kraj prvog dela, pa je umesto njega igrao Mikel Damsgard iz Brentforda.

Tunis je krenulo silovito i posle pauze, ali su Danci propustili najbolju šansu. Kristijan Eriksen je izveo korner u 70. minutu, Andreas Kristensen bio najviši u šesnaestercu, a promašaj prvenstva "upisao" je Andreas Kornelijus. Naime, fudbaler Danske promašio je loptu glavom na metar od gola, tako da se ona od stative odbila u polje.

Danska – Tunis 0:0

Stadion: "Edjukejšn siti". Gledalaca 40.000. Sudija: Cezar Aruho Ramos (Meksiko)

DANSKA: Šmajhel - R. Kristensen, A. Kristensen, Andersen, Kjer (od 65. Jensen), Mele - Hejberg, Dilejni (od 45+1. Damsgard), Eriksen - Skov Olsen (od 65. Lindstrem), Dolberg (od 65. Kornelijus).

TUNIS: Damen - Talbi, Meria, Bron - Dreger (88. Kešrida), Skiri, Lajduni (88. Sasi), Abdi - Sliman (67. Sliti), Žebali (80. Kenisi), Emsakni (80. Mešbri).

Grupa D

danas

Danska – Tunis 0:0

Francuska – Australija 20.00 TV Arena 1 Premium
 
Standings provided by Sofascore

 


26. novembar

Tunis – Australija / 11.00
Francuska – Danska / 17.00

30. novembar

Tunis – Francuska / 20.00
Australija – Danska / 20.00

 

 

Komentari (0)

Sport