Fudbal

Mundijal u Kataru, najava dana: Srbija bez straha protiv Brazila

Komentari

Autor: Euronews

24/11/2022

-

08:06

Mundijal u Kataru, najava dana: Srbija bez straha protiv Brazila
Mundijal u Kataru, najava dana: Srbija bez straha protiv Brazila - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Peti dan Svetskog prvnestva donosi nam nove zanimljive duele, ali svakako da je u centru pažnje duel Srbije i Brazila (20.00, TV Arena 1 Premium).

"Orlovi" su posle čarobne noći u Lisabonu kada su pobedili Portugal bili dominantni i u Ligi nacija, te se na megdan jednom od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, Brazilu, ide sa određenim očekivanjima.

Svi znaju ko su i kako igraju moćni Brazilci, ali ono što je evidentno u igri Srbije pod Draganom Stojkovićem Piksijem je činjenica da Srbija stvara prilike, a jedino je pitanje hoće li ih iskoristiti.

Pre duela sa Brazilom, selektor "orlova je poručio:

"Priznajem da je Brazil kvalitetna  tim, fudbalska velesila, možda su favorit za osvajanje prvog mesta u grupi, neki bi čak rekli i celog Mundijala, ali mi se ne plašimo nikoga, pa tako ni Brazila".

Njegov rival, Tite, istakao je da je svestan da su njegovi igrači favoriti.

"Prva utakmica je izuzetno važna, ovo je najveće takmičenje na svetu, sanjamo da budemo pobednici, poštujemo rivale, ali moramo i sebe. Srbija ima mnogo iskustva, ostvarili su u proteklom periodu fenomenalne rezultate i veoma poštujem sve ono što su uradili pod vođstvom Dragana Stojkvića. Moji igrači jesu favoriti, ali to treba da dokažu kad izađu na teren, jer s eništa osim toga ne računa. Posebno moramo da obratimo pažnju na ofanzivne karakeristike Srbije, što je njihova glavna snaga".

Zanimljiva činjenica je da je u poslednjih šest od sedam utakmica Srbije na SP, završeno sa jednim golom razlike.

Takođe, malo u senci ovog duela, prvi meč dana, a i grupe "G" odigraće Švajcarska i Kamerun.

Grupa "G", 1. kolo

Švajcarska - Kamerun 11.00 (TV Arena 1 Premium)

Srbija - Brazil 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport