Fudbal

Grupa A na SP: Holandija i Ekvador odlučuju ko ide dalje, Senegal i Katar u borbi za nadu

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

08:02

Grupa A na SP: Holandija i Ekvador odlučuju ko ide dalje, Senegal i Katar u borbi za nadu
Grupa A - Copyright Euronews/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Holandija i Ekvador su slavili na startu u Grupi "A" i danas od 17.00 časova na stadionu "Kalifa Internasional" obe ekipe imaće priliku da sa nova tri boda overe prolaz u osminu finala. Možda su na papiru "lale" favoriti, ali Ekvadorci su stabilna, čvrsta ekipa koja nije primila gol u poslednjih 704 minuta. Poslednji pogodak su primili 29. marta ove godine od Argentine.

Dobra vest za Ekvadorce je da će Ener Valensija, strelac dva pogotka na otvaranju SP protiv Katara biti spreman za duel, a i Holanđani će imati na raspolaganju Memfisa Depaja, napadača Barselone za više od 30 minuta.

"Depaj je neobično važan igrač za ovaj naš tim i njegovo prisistvo na terenu daje nam dodatni kvalitet. Međutim, on je odigrao pola sata protiv Senegala, sledeći korak je 45 minuta. Zato ćemo morati da vidimo još da li će početi meč ili će ući sa klupe", nije otkrio selektor "lala" Lui Van Gal.

Katar i Senegal će od 14.00 časova igrati za opstanak na Mundijalu. Domaćin će sigurno želeti da popravi utisak iz prvog meča u kome su igrači potpali pod utiskom atmosfere i nisu uspeli da prevladaju tremu. Senegal je favorit, moraće da budu efikasniji ako žele da dođu do tri boda i sudbinu rešavali protiv Ekvadora.

Grupa A, 2. kolo

Katar - Senegal 14.00

Holandija - Ekvador 17.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport