Fudbal

Grupa B na SP: Engleska protiv SAD overava nokaut fazu

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

09:00

Grupa B na SP: Engleska protiv SAD overava nokaut fazu
Grupa B - Copyright Euronews/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Engleska je deklasirala Iran na startu grupe "B" i večeras protiv SAD može da reši sve dileme oko prolaska u osminu finala. 

Kapiten Hari Kejn nije teže povređen, koleno je izdržalo udarac i danas se priključio saigračima na treningu. Selektor Geret Sautgejt je zadovoljan što ga ima na raspolaganju, ali nije decidirano rekao da li će i početi meč. "Gordi albion" ima Markusa Rašforda i Vilsona kao "bekap" u špicu.

"Hari je OK, uradio je magnetnu da bismo se uvreili da se ne radi o povredi i spreman je za meč. Radio je iz predostrožnosti smanjenim intenzitetom. Očekuje nas veoma zahtevan meč protiv SAD i ono što mi moramo da uradimo je da budemo koncentrisani i posvećeni na meču. U tom slučaju ćemo biti bluzu ostvarenja prvog cilja", istakao je Sautgejt.

Velšani su od velikog fudbalskog rivala Engleske videli model po kome bi trebalo da igraju protiv Irana i potrebno je da to samo sprovedu na terenu. Za selektora Velsa bilo je važno da se vezni igrač Džo Alen oporavi.

"Dobro je, oporavio se, ali još nisam odlučio koliko će igrati. Imamo nekoliko umornih igrača. Očekujem drugačiji Iran, ratoborniji i spremniji da se bori. Želimo prvu pobedu na Mundijalima, žele i oni isto to", istakao je Pejdž.

Grupa B, 2. kolo

Vels - Iran 11.00
Engleska - SAD 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport