Fudbal

Saša Lukić: Moramo da budemo pravi protiv Kameruna, jedan poraz ništa ne menja

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

16:27

Saša Lukić: Moramo da budemo pravi protiv Kameruna, jedan poraz ništa ne menja
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je juče od selekcije Brazila sa 2:0 u okviru prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Uprkos dobrom otporu i čvrstoj odbrani u prvom poluvremenu, u drugom su izabranici Dragana Stojkovića podbacili i na kraju mogli da pretrpe i mnogo ozbiljniji poraz.

Na konferenciju za medije održanoj nepunih 24 sata nakon meča prisusotvovali su Saša Lukić i Strahinja Pavlović.

Najpre je vezista Torina istakao da je Brazil realno bio bolji tim:

"Jednostavno, igrali smo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu. Ako je neko mislio da će biti lako, prevario se. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, ali moramo da budemo iskreni i realni, da je moglo bolje - moglo je. Trebalo je hrabrije, ali utakmica se posle prvog poluvremnea odvijala na drugi način, oni su nas naterali na to. Favoriti su za osvajanje Svetskog prvenstva. Trebalo bi samo gledamo napred, da budemo pozitivni i sve će biti u redu. Naredne dve utakmice su najbitnije za nas", rekao je Lukić, pa nastavio:

"Ništa ovaj poraz nije poremetio unutar tima. Pričali smo međusobno, svi momci su jako pozitivni i već od jutros razmišljamo o Kamerunu. To je za nas finale. Imamo sve, pokazali smo to u poslednjih godinu i po dana, da umemo da igramo dobar fudbal i jedan poraz neće ništa promeniti".

Kamerun, psihološki će biti najteža utakmica, jer mora da se pobedi, ni bod, najverovatnije, ne bi bio dovoljan za prolaz:

"I da smo pobedili Brazil, meč sa Kamerunom bi bio jako bitan. Juče nismo bili pravi, ali sledeći put hoćemo, pokazaćemo naše pravo lice".

"Orlovi" su ispratili duel Kameruna i Švajcarske koji je završen rezultatom 0:1:

"Gledali smo i malo analizirali. Švajcarsku poznajemo, igrali smo s njom pre četiri godine. Kamerun je fizički dominantna ekipa, držali su se u prvom poluvremenu, dobro su stajali. Ali, kada vrtite loptu i igrači od pozadi se pridodaju napred, mislim da na taj način možemo da im napravimo velike probleme. Sve zavisi od nas".

Za kraj, zahvalio se navijačima:

"Želim da se zahvalim svima koji su došli, jer nije blizu, a došli su u velikom broju da nas bodre. Mislim da ćemo im se odužiti na pracvi način. Stvarno verujem u naš tim i ekipu, ovo nas neće poremetiti. Imamo dosta toga da pokažemo, siguran sam da će biti dobro“.

Komentari (0)

Sport