Fudbal

Nejmar: Toliko čekanja da bi me neprijatelj ovako zaustavio

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2022

-

20:10

Nejmar: Toliko čekanja da bi me neprijatelj ovako zaustavio
Nejmar: Toliko čekanja da bi me neprijatelj ovako zaustavio - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaler Brazila Nejmar, oglasio se prvi put nakon saznanja da će propustiti grupnu fazu Svetskog prvenstva. Podsetimo, krilni napadač "karioka" povredio se na utakmici sa Srbijom (2:0), posle starta Nikole Milenkovića.

"Ponos i ljubav koju osećam noseći ovaj dres ne može da se objasni. Da mi je Bog dao da biram gde ću se roditi, bio bi to Brazil. Ništa mi nije dato na tacni, uvek sam morao da jurim za svojim snovima i životnim ciljevima. Nikada nikome nisam želeo zlo, a pomagao sam onima kojima je to bilo potrebno. Danas je jedan od najtežih dana u mojoj karijeri i to ponovo na Svetskom prvenstvu. Povređen sam. Boleće, ali sam siguran da ću dobiti šansu da se vratim i učiniću sve da pomognem svojoj zemlji, saigračima i samom sebi. Tako dugo čekanje da bi me neprijatelj olako skrajnuo? Nikada! Ja sam sin svemogućeg Boga i moja vera je beskonačna", napisao je Nejmar na društvenim medijima.

Nejmar se povredio i pre osam godina u Brazilu, kada nije mogao da pomogne nacionalnom timu da vrate dugo čekanu "Zlatnu boginju". Nije bio u taboru "salesaa" u čuvenom debaklu protiv Nemaca (7:1) u polufinalu, kao ni u meču protiv Holandije (3:0) za treće mesto.

Brazil je uspešno startovao ovaj Mundijal. Pobedio je Srbiju 2:0, a u grupi H ga još očekuju dueli sa Švajcarskom i Kamerunom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

 

Komentari (0)

Sport