Fudbal

Selektor Kameruna pred meč sa Srbijom: Znamo gde treba da tražimo šansu, biće sjajan meč

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2022

-

17:28

Selektor Kameruna pred meč sa Srbijom: Znamo gde treba da tražimo šansu, biće sjajan meč
Selektor Kameruna pred meč sa Srbijom: Znamo gde treba da tražimo šansu, biće sjajan meč - Copyright Tanjug / AP Photo/Petr Josek

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Srbije će u drugom kolu grupne faze Svetskog prvenstva igrati protiv selekcije Kameruna (ponedeljak, 11.00 TV Arena 1 premium). Kako su izabranici Dragana Stojkovića Piksija poraženi od Brazila (0:2) u prvom kolu, protiv Kameruna igra samo pobeda kako bi imali šansu da se nađu u nokaut fazi.

Da se prisetimo, selektor Kameruna, Rigobert Song, je nakon žreba izjavio da ne poznaje niti jednog igrača Srbije. Međutim, u međuvremenu se malo više bavio "Orlovima", ali nije želeo da daje preopširne komentare:

"Koga bih izdvojio od srpskih igrača? To je malo škakljivo pitanje. Gledao sam utakmicu protiv Brazila i video sam sjajan tim koji mnogo poštujemo. Znamo šta bi trebalo da uradimo kako bismo pronašli slabe tačke rivala sutra, kako da ih prepoznamo. Bila je odlična utakmica sa Brazilom, tako da će i sutra biti sjajan šou. Moji igrači moraće da se suoče sa vrlo jakim protivnikom, ali učinićemo sve da osvojimo tri boda", rekao je Song.

Legendarni kamerunski fudbaler, a sada predsednik fudbalskog saveza Samuel Eto, posetio je igrače kako bi im pružio podršku pred ovaj veoma važan meč:

"Eto nas je posetio na poslednjem treningu pred Srbiju. Dugo vremena smo proveli zajedno, želja Etoa je ogromna, to je neverovatno, kada bi mogao, da je dozvoljeno, rado bi istrčao na teren i zaigrao na Mundijalu", rekao je Song.

Kamerun je u prvom kolu poražen od selekcije Švajcarske sa 1:0, kada je pobednika odlučio pogodak Brela Embola, inače rođenog upravo u Kamerunu. Ipak, uprkos porazu, afrički tim je bio bolji rival na terenu, ali nije iskoristio svoje šanse i za to je kažnjen.

"Mislim da smo uspeli da se malo sredimo, svesni smo onog što nas čeka. Pred nama je odlučujuća utakmica, dobro smo pripremljeni. Znamo šta nas očekuje i šta moramo da uradimo. Svi igrači znaju šta treba da urade na svojim pozicijama i jedva čekamo da utakmica počne. Rekao bih da smo svi svesni situacije u kojoj se nalazimo i sa čime smo suočeni. Dobro smo počeli i kada je došlo do drugog poluvremena, nismo mogli da kontrolišemo igru. Izgubili smo igru, koncentraciju, i usledila je kazna. Sada imamo novu generaciju igrača, njihov stav je sjajan, međutim, još moramo da radimo na našoj igri. Mi smo tim, koji je zaista borilačkog duha. Ne mogu da kažem da bi trebalo da mnogo razmišljamo o tome, videćemo kako će se stvari odvijati. Protiv Srbije moramo da pružimo 100 posto. Verujem u svoj tim, verujem da moji igrači nikada ne treba da odustanu i to želim da vidim na terenu", podvukao je Song.

Komentari (0)

Sport