Fudbal

Mundijal u Kataru, deveti dan: "Orlovi" ne žele da slome zube na "lavovima", Brazil bez Nejmara protiv Švajcarske

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2022

-

07:52

Mundijal u Kataru, deveti dan: "Orlovi" ne žele da slome zube na "lavovima", Brazil bez Nejmara protiv Švajcarske
Vlahović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija otvara deveti dan Mundijala mečom protiv Kameruna (11.00) uz imperativ pobede, koji stoji i na plećima rivala. "Orlove" čeka jedan naporan duel sa fizički jakim igračima "lavova", a dobra situacija za selektora Dragan Stojkovića je činjenica da su se i Filip Kostić i Dušan Vlahović oporavili od povreda i moći će da istrče na teren.

Nema Srbija mnogo opcija danas nego da igra na tri boda koja će ih ostaviti u trci za drugo mesto i dati im priliku da sudbinu na Mundijalu rešavaju u meču sa Švajcarskom, dužnikom od pre četiri godine. Zato treba očekivati da Stojković možda zaigra sa dvojicom napadača, da pokuša da pritisne rivala i na kvalitet dobije meč.

Kamerunci su veoma opasni iz tranzicije, ofanzivni deo tima je mnogo kvalitetniji od defanzivnog, pa će i selektor Rigobert Song igrati na karttu "napad je najbolja odbrana".

Brazil će bez Nejmara i Danila pokupati da sruši lošu tradiciju protiv Švajcarske (17.00) jer je nikad nisu pobedili na Muindijalima. U Brazili 1950. bilo je 2:2, pre četiri godine u Rusiji 1:1. Da li će selektor Tite promeniti formaciju, ostala je misterija i posle pres konferencije, ali svakako će "selekao" uraditi sve da sa nova tri boda cementira plasman u osminu finala ne čekajući poslednji duel sa Kamerunom.

Švajcarska je iskusan sastav, zna da igra na rezultat i neće ući u trku sa brzim igračima rivala. Imaju tri boda i svaki pozitivan ishod daće im opciju više za poslednji duel sa Srbijom.

Grupa G, 2. kolo

Kamerun – Srbija / 11.00
Brazil – Švajcarska / 17.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Porugalija je pobedom nad Ganom ostvarila prvi zacrtani cilj i danas protiv Urugvaja (20.00) igraju za prolaz u osminu finala. Imali su Portugalci peh na treningu da je tri rebra nalomio defanzivac Danilo pa će selektor Fernando Santoš morati da napravi rokade u odbrani.

Ipak, Kristijano Ronaldo, koji je golom takođe ostvario prvi cilj da bude strelac na pet uzastopnih Mundijala, veruje da Portugal ima kvalitet i znanje da reši u svoju korist i duel sa uvek tvrdim i neugodnim "Urusima". Sa druge strane, Urugvajci znaju da će se pitati na kraju samo ako ostvare danas pozitivan rezultat. Protiv Koreje su tresli dva puta okvir gola, veruju da će danas imati više sreće.

Južna Koreja je otkinula bod Urugvaju i duel sa Ganom im je presudan u ambicijama da u Grupi "H" ostanu u trci za osminu finala (14.00). Na sličnom zadatku će biti i Gana, koja je samo spletom okolnosti ostala u devetom minutu nadoknade bez remija protiv Portugalaca. Valjda se Injaki Vilijams neće opet okliznuti kao pred golom Dioga Koste.

Grupa "H", 2. kolo

Južna Koreja – Gana / 14.00
Portugal – Urugvaj / 20.00

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport