Fudbal

Selektor Švajcarske pred duel sa Srbijom: Samo fudbal me zanima, Šaćiri i Okafor su spremni

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2022

-

15:02

Selektor Švajcarske pred duel sa Srbijom: Samo fudbal me zanima, Šaćiri i Okafor su spremni
Jakin Murat - Copyright Laurent Gillieron/Keystone via AP

veličina teksta

Aa Aa

Švajcarska će se sutra Srbiji suprotstaviti u najjačem mogućem sastavu, najavio je selektor Murat Jakin na pres konferenciji. Sva četvorica fudbalera koja su bila pod znaom pitanja će sutra istrčati na stadion "974" u Dohi (20.00, TV Arena Premium 1).

"Šaćiri i Okafor su spremni za meč, Zomer i Elvedi jesu prehlađeni, ali ne toliko da sutra odsustvuju. Imaćemo sve igrače na raspolaganju", odmah je razjasnio Jakin.

I odmah stavio do znanja da neće odgovarati na bilo koja pitanja koja se ne odnose isključivo na fudbal.

"Mi smo koncentrisani samo na fudbal i ništa drugo me ne zanima, sve ostalo ignorišemo. Srbija ima dobre igrače, opasne napadače, ali mi moramo da gledamo sebe, šta ćemo mi da uradimo. Moramo sutra da budemo dominantni, da igramo svoju igru kao u kvalifikacijama. Emocije moraju da se drže pod kontrolom jer nam Srbi siguno neće olakšati posao jer imaju kvalitet. Moramo da se borimo, da stavimo protivnika pod pritisak".

Za ovakve mečeve se živi, dodao je Jakin.

"Ne igrate često ovako značajne utakmice za prolaz u osminu finala Mundijala. U kolektivnom sportu moraš uvek da budeš nekoliko koraka ispred rivala, da mu znaš i vrline i mane, ali i da veruješ u ono što ti radiš. Da sve uradiš da se ti pitaš na terenu i da imaš sreće. Ne možeš da utičeš na ponašanje rivala, ali možeš na svoje. Držimo sudbinu u svojim rukama i to je dobra stvar u ovoj priči. Imamo šanse za osminu finala u ovako jakoj grupi i zato sam ponosan na igrače", zaključio je Jakin.

Komentari (0)

Sport