Fudbal

Rigobert Song: Nemamo šta da izgubimo

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2022

-

12:45

Rigobert Song: Nemamo šta da izgubimo
Rigobert Song: Nemamo šta da izgubimo - Copyright Tanjug / AP Photo/Petr Josek

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Kameruna Rigobert Song izjavio je danas da njegov tim ići na pobedu protiv Brazila u meču poslednjeg, trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru, prenosi "Rojters".

Brazil je prvi na tabeli G sa šest bodova i već je obezbedio plasman u osminu finala Mundijala. Švajcarska je druga sa tri, a Srbija i Kamerun imaju po jedan bod. Oba meča grupe G biće odigrana sutra od 20 sati, a sastaće se Brazil - Kamerun i Srbija - Švajcarska. Kamerunu je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda protiv Brazila, kao i trijumf Srbije na meču sa Švajcarskom, ali i bolja gol-razlika.

"Sutrašnji meč ima posebnu dimenziju. Potrebna su nam tri boda, nebitno na koji način. Uspevali smo ranije, pa možemo ponovo. Nemamo šta da izgubimo. Neke stvari u fudbalu su realnost, ali je sve je moguće. Verovali smo da možemo da pobedimo Brazil na Kupu konfederacija 2003. i uspeli smo", rekao je Song novinarima u Kataru.

Selektor Brazila Tite najavio da će sutrašnji duel odigrati u kombinovanom sastavu.

"Oni možda mogu da budu rasterećeni, ali nama je potreban rezultat da bismo nastavili da igramo na turniru. Ovo je za nas finale, uradićemo sve da osvojimo tri boda", rekao je Song i dodao da bi bilo idealno da Srbija pobedi Švajcarsku.

Novinari su pitali Songa da li se seća duela sa Brazilom na SP 1994. godine. Brazil je tada slavio sa 3:0, a Song je zaradio crveni karton.

"San svakog deteta je bio da igra protiv Brazila. Imao sam tada 17 godina i tada sam bio u startnoj postavi protiv jednog od najboljih timova na svetu. Dobio sam crveni karton, a možda nisam bio svestan pravila koja se moraju poštovati. Taj crveni karton mi je pomogao da sazrem kao igrač", zaključio je Song.

Komentari (0)

Sport