Fudbal

Ponovo će se procenjivati kada Nejmar može da igra

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

13:18

Ponovo će se procenjivati kada Nejmar može da igra
Ponovo će se procenjivati kada Nejmar može da igra - Copyright Tanjug/(Laurent Gillieron/Keystone via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Brazila će zdravstveno stanje Nejmara ponovo proceniti posle utakmice protiv Kameruna i tada će biti doneta odluka da li će igrač Pari Sen Žermena moći da nastupi za nacionalni tim "karioka" u nastavku takmičenja na Svetskom prvensvu u Kataru, prenosi "AP".

Nejmar je povredio desni skočni zglob na meču prvog kola grupe G na Mundijalu protiv Srbije (2:0). On zbog povrede nije igrao protiv Švajcarske, a neće nastupiti ni u sutrašnjem duelu protiv Kameruna. Takođe, protiv Kameruna zbog povreda neće igrati Danilo i Aleks Sandro.

"Napreduju", rekao je danas pomoćni trener Brazila Kleber Ksavije.

"Fokusirani smo na utakmicu protiv Kameruna, a onda ćemo početi proces donošenja odluka o ovim igračima. Već imamo pripremljen plan za njihov povratak", dodao je Ksavije.

On nije želeo da otkrije o kakvom se planu radi.

"AP" navodi da lekari brazilske reprezentacije još nisu objavili procenu kada bi Nejmar mogao da se vrati na teren i da li će uopšte zaigrati na Mundijalu.

Brazil je prvi na tabeli grupe G sa šest bodova i već je obezbedio plasman u osminu finala Mundijala. Ovoj selekciji je potreban bod u sutrašnjem duelu sa Kamerunom da obezbedi prvo mesto u grupi. U drugom meču sastaju se Švajcarska i Srbija. Švajcarska je druga na tabeli sa tri boda, dok Kamerun i Srbija imaju po jedan.

Komentari (0)

Sport