Fudbal

Koreja posle drame u osmini finala SP: Urugvaj i Gana eliminisani sa takmičenja

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

18:07 >> 18:40

Koreja posle drame u osmini finala SP: Urugvaj i Gana eliminisani sa takmičenja
Koreja posle drame u osmini finala SP: Urugvaj i Gana eliminisani sa takmičenja - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Južne Koreje pobedila je Portugaliju u sudijskoj nadoknadi 2:1 (1:1) i obezbedila plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, dok su Urugvaj i Gana eliminisani iz daljeg toka takmičenja.

Azijska reprezentacija završila je grupnu fazu na drugom mestu tabele H sa četiri boda, koliko je imao i Urugvaj posle pobede nad Ganom (2:0), ali je dalje prošla zbog većeg broja postignutih golova u odnosu na rivala iz Južne Amerike. Koreja je postigla i primila četiri gola, dok je Urugvaj platio danak nefikasnoj igri u prva dva kola, gde nije uspeo da zatrese mrežu rivala. Na kraju učinak Suareza i družine je bio 2-2, što nije bilo dovoljno za kartu u nokaut završnici Mundijala.

Konačan rasplet u Grupi H je sledeći. Portugalija je prva sa šest bodova i u osmini finala igraće protiv drugoplasirane ekipe Grupe G, mesto koje će Srbija pokušati da osvoji posle večerašnjeg duela sa Švajcarskom (20, Arena 1 Premium), dok će Južna Koreja najverovatnije odmeriti snage sa Brazilom.

Početak susreta nije dobro počeo po Koreance, koji su kapitulirali gotovo iz prve akcije Portugalaca. Evropska reprezentacija povela je već u petom minutu preko Horte, da bi nakon pola sata igre azijski tim došao do izjednačenja. Strelac je bio Gvon Him, a budući da nije bilo većih iznenađenja, prvo poluvreme završno je 1:1.

U nastavku susreta Portugalija i Koreja su vodili veliku bitku na terenu, uz nešto veću inicijativu azijskog tima. Portugalci su imali nekoliko izglednih prilika preko Ronalda i Marija, ali nisu mogli do gola, dok su na drugoj strani Koreanci mahom pretili iz kontri. Upravo sa takvim pristupom, uspeli su da dođu do pogotka u sudijskoj nadoknadi. Veći deo posla odradio je Son, koji je povukao loptu, pretrčao čitav teren i pravovremeno uposlio usamljenog rezetvistu Hvanga pred golom Portugalije za velikih 2:1!

Nakon saznanja rezultata u drugoj utakmici, Urugvajci su u finišu pokušali da dođu to trećeg gola protiv Gane, koji bi ih odveo u nokaut fazu, ali bezuspešno. Ređale su se prilike pred golom afričkog tima, ali je nedostajalo energije u završnici. Najveću šansu propustio je Tavez, u nadoknadi, kada je bio sebičan prilikom 5 na 3 akcije Urugvajaca. Gana je već bila otpisana, pa je ofanzivnim pristupom ostavila dosta prostora u odbrani, ali na nesreću miliona Urugvajaca, ekipa iz Južne Amerike to nije uspela da iskoristi pa je na kraju sama zapečatila sudbinu na ovom Mundijalu.

Valja napomenuti da je Gana u prvom poluvremenu promašila penal. Pokušaj Andrea Ajea osujetio je golman Roćeti, čija je sjajna partija ostala u senci rezultata Koreje i Portugalije. Dvostruki strelac za Urugvaj bio je vezista Flamenga De Arasketa, kome je takođe epitet junaka meča otišao u zaborav...

SVETSKO PRVENSTVO, GRUPA H - 3. KOLO

JUŽNA KOREJA – PORTUGALIJA 2:1

/Jung Von 27, Hvang 90 - Orta 5/

Al Rajan

Stadion: Education City

Sudija: Fakundo Teljo (Argentina)

Žuti karton: Kang In Li (Južna Koreja)

JUŽNA KOREJA (4-2-3-1): Kim Song Gju – Kim Mun Hvan, Kvon Jung Von, Kim Jang Gvon (od 81. Hvang), Kim Jin Su – Hvang In Bem, Jung Vu Jong – Kang In Li (od 81. Ho), Dže Sung Li (od 65. Hvang), Heung Min Son – Čo Gue Sung

PORTUGALIJA (4-1-2-1-2): Kosta – Dalot, Antonio Silva, Pepe, Kanselo – Neves (od 65. Leao) - Nunes (od 65. Palinja), Vitinja (od 82. Karvaljo) - Mario (od 82. Bernanrdo Silva) – Ronaldo (od 65. Silva), Orta.

GANA – URUGVAJ 0:2

/De Araskaeta 26, 32/

Al Vakra

Stadion: Al Džanub

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka)

Žuti kartoni: Nunjez (Urugvaj)

GANA (4-2-3-1): Zigi – Siedu, Amarti, Salisu, Baba – Parti, Abdul Samed (od 73. Kireh) – Kudus (od 90. Isaku), A. Aju (od 46. Bukari), Dž. Aju (od 46. Sulemana) – Vilijams(od 73. Semenjo)

URUGVAJ (4-3-3): Ročet – Varela, Himenez, Koates, Olivera – Valverde, Bentankur (od 34. Vesino), De Araskaeta (od 80. Kanobio) – Peljistri (od 66. De La Kruz), Suarez (od 66. Kavani), Nunjez (od 81. Gomez)

Grupa H – 3. kolo

Gana – Urugvaj 2:0 (2:0)
/Arasketa 26, 32/

Portugal – Južna Koreja 2:1 (1:1)
/Horta 5, Kim 27, Hvang 90+/

Standings provided by Sofascore

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport