Fudbal

Savićević za Arenu: Pametno i strpljivo za osminu finala

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2022

-

16:59 >> 17:30

Savićević za Arenu: Pametno i strpljivo za osminu finala
Savićević za Arenu: Pametno i strpljivo za osminu finala - Copyright Printscreen/TV Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa TV Arena sport razgovarala je u Dohi sa Dejanom Savićevićem, legendarnim fudbalerom Crvene zvezde, Milana i reprezentacije Jugoslavije. Popularni "Genije" je odmah po dolasku u Katar svratio u bazu fudbalske reprezentacije Srbije, gde je razgovarao sa velikim prijateljom još iz igračkih dana Draganom Stojkovićem Piksijem.

Savićević je uporedio Mundijal u Kataru sa onim na kojima je on nastupao. Oduševljen je činjenicom da je sve izvanredno, sa velikim i lepim stadionima, organizovano na malom prostoru.

"Bio sam na Mundijalima u Italiji 1990. i Francuskoj 1998. godine, to su velike države, gde su gradovi udaljeni, to je velika razlika u odnosu na ovo SP. U Kataru je sve blizu, stadioni su jedan pored drugih, ali je sve perfektno", počeo je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Konkurencija u Kataru je izuzetna, zbog toga i ne čudi veliki broj iznenađujućih rezultata u prvoj fazi šampionata.

"Dosta reprezentacija je zavisilo od poslednje utakmice u  grupi, čini mi se 24 selekcije su bile u konkurenciji za 13 mesta. Samo su Brazil, Portugal i Francuska posle dva meča obezbedili plasman u osminu finala", rekao je Savićević.

Jugoslavija je 1990. godina bila nadomak polufinala Mundijala. Počela je loše protiv Nemačke, a završilo se bolnim porazom od tada aktuelnih prvaka sveta, a kasnije i finalista Argentinaca, predvođenih legendarnim Dijegom Armandom Maradonom.

Savićević je uporedio tadašnju situaciju sa onom u kojoj je trenutno Srbija.

"Mislim da je Srbiji u ovom momentu teže. Tada nije bilo povređenih igrača koliko ih 'orlovi' sada imaju. To je velika razlika. Ne sećam se da je iko bio vam stroja u Italiji. Mi smo tada izgubili od Nemačke, od budućih svetskih prvaka, a moguće da je i Srbija poražena od budućih svetskih šampiona, jer su Brazil i Francuska pokazali najviše. Rekao sam da će Srbija ili ispasti iz grupe ili stići do finala. Znao sam da će se Srbija istrošiti protiv Brazila. Teško je igrati pod imperativom pobede. Kako Srbija treba da igra da bi pobedila Švajcarsku, to je više pitanje za Piksija. Nisam ih gledao, ali je evidentno da je u pitanju ekipa koja se dobro brani, a napada kako stigne, dok je kod 'orlova' sve obrnuto. Srbija mora da bude strpljiva, da sačuva nerve, nadam se da će biti pametna i da će pobediti", rekao je Savićević.

Na konstataciju novinara TV Arena sport da će smo navijati za pobedu, legenda jugoslovenskog i crnogorskog fudbala je kratko i ironično dodao: "Ha, najbolje bi bilo da ne navijamo", podvukao je čuveni "Genije".

Komentari (0)

Sport