Fudbal

Prvi put od 1994. godine nijedan tim nema maksimalan skor nakon grupne faze SP

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2022

-

09:56

Prvi put od 1994. godine nijedan tim nema maksimalan skor nakon grupne faze SP
Prvi put od 1994. godine nijedan tim nema maksimalan skor nakon grupne faze SP - Copyright Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

veličina teksta

Aa Aa

Porazom Srbije od Švajcarske (2:3), odnosno iznenađujućim trijumfom Kameruna nad Brazilom (1:0) stavljena je tačka na grupnu fazu Mundijala u Kataru, a ona je prvo u 21. veku u kojoj nijedna ekipa nije imala stopostotan učinak.

Takav scenario poslednji put je vođem pre gotovo tri decenije, odnosno od Svetskog prvenstva u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine.

Fudbaleri Holandije, Engleske i Maroka su u Kataru grupnu fazu završili sa najviše osvojenih bodova – sedam. S druge strane, domaćin Katar nije osvojio nijedan bod i to je prva domaća selekcija koja nije uspela da obezbedi prolazak u nokaut rundu. Uz njih bez ijednog osvojenog boda je i selekcija Kanade, koju je kao kapiten na ovom SP predvodio prvotimac Crvene zvezde Milan Borjan, a po jedna bod su osvojili Vels i Srbija.

Najviše golova u grupi su dali Engleska i Španija po devet, a najmanje Katar, Vels, Tunis, Danska i Belgija koji su samo jednom uspeli da savladaju protivničke golmane.

Kostarika je takmičenje završila sa najviše primljenih golova, čak 11, s tim da je u prvom kolu protiv Španije sedam puta vadila loptu iz svoje mreže, a odmah iza njih po broju primljenih golova je Srbija koja je na tri utakmice primila osam golova.

Komentari (0)

Sport