Fudbal

Pele se oglasio iz bolnice: Ostanite mirni i pozitivni, gledam Brazil na Mundijalu!

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2022

-

10:20

Pele se oglasio iz bolnice: Ostanite mirni i pozitivni, gledam Brazil na Mundijalu!
Pele - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File)

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Pele (82) zabrinuo je javnost posle saznanja da je zadržan u bolnici u Sau Paulu, zbog komplikacija prozurokovanim tumorom debelog creva.

Mnogi fudbalski fanovi širom sveta uplašili su se za zdravstveno stanje legendarnog Brazilca, koji se nedavno oglasio iz bolničke postelje, zahvalivši se svima na lepim porukama, a poručio je da prima terapiju i da je pun optimizma kao i da prati reprezentaciju Brazila na Mundijalu u Kataru.

“Prijatelji, želim da svi ostanete mirni i pozitivni. Snažan sam i pun nade i redovno primam terapiju. Želeo bih da zahvalim celokupnom medicinskom osoblju za negu koja mi je pružena. Imam veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od ljudi širom sveta čini me punim energije", napisao je Pele na Instagram profilu I dodao:

“Gledam Brazil na Mundijalu! Hvala svima!”.

Prema mišljenju mnogih Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele najbolji je fudbaler svih vremena uz legendarnog Dijega Maradonu. Za reprezentaciju je odigrao 92 utakmice i postigao 77 golova. Jedini je igrač u istoriji koji je čak tri puta sa nacionalnim timom osvaja titulu prvaka sveta (1958, 1962. i 1970. godine).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Komentari (0)

Sport