Fudbal

FIFA menja sistem takmičenja za Mundijal 2026. godine: Venger najavljuje da se razmatraju tri moguće opcije

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2022

-

12:39

FIFA menja sistem takmičenja za Mundijal 2026. godine: Venger najavljuje da se razmatraju tri moguće opcije
FIFA menja sistem takmičenja za Mundijal 2026. godine: Venger najavljuje da se razmatraju tri moguće opcije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Svetsko prvenstvo u Kataru možda je i poslednje koje će biti odigrano po ovom modelu, budući da postoji ideja da se od 2026. godine potpuno promeni format takmičenja.

Naime, direktor FIFA za razvoj fudbala, Arsen Venger nagovestio je da se razmatraju tri različite varijante po kojima bi bilo igrao naredno takmičenje.

"Odluka još nije pala, ali razmišljamo o tome šta bi bilo najbolje. Da li 16 grupa sa po tri ekipe, 12 sa po četiri ili dva odvojena takmičenja sa po šest grupa od po četiri ekipe, a pobednici te dva takmičenja bi igrala finale koje bi odlučilo svetskog šampiona. Očekujem da će konačna odluka bit doneta naredne godine", kaže Arsen Venger.

Inače, na Svetskom prvenstvu 2026. godine prvi put će se nadmetati 48 ekipa, zbog čega i postoji ideja da se podeli u dva odvojena takmičenja, koja bi se igrala u isto vreme.

Inače, naredni Mundijal će biti igran u Meksiku, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, što će biti prvi put da se smotra najboljih svetski selekcija održava u tri zemlje.

Komentari (0)

Sport