Fudbal

Strahinja Pavlović podelio utiske: Treba nam kontinuitet igranja na velikim takmičenjima

Komentari

Autor: Euronews

05/12/2022

-

20:25

Strahinja Pavlović podelio utiske: Treba nam kontinuitet igranja na velikim takmičenjima
Strahinja Pavlović podelio utiske: Treba nam kontinuitet igranja na velikim takmičenjima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski reprezentativac, Strahinja Pavlović, analizirao je učešće "orlova" na Svetskom prvenstvu u Kataru za TV Arena sport gde je Srbija takmičenje završila već posle grupne faze.

Ovo je ujedno i prvi put da je neki igrač "orlova" pričao u javnosti posle povratka iz Katara, budući da se medijima obratio ranije danas samo selektor, Dragan Stojković Piksi.

Pavlović je prvo istakao da mu je i dalje žao što Srbija nije uspela da izbori nokaut fazu.

"I dalje je osećaj isti, još uvek je teško, žao nam je što smo se vratili kući ali okrećemo se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo".

Dodao je i da ne smatra da je ovaj rezultat neuspeh, kao i da je velika čast biti na Svetskom prvenstvu.

"Ne bih rekao da je neuspeh, imli smo jako tešku grupu, velika je čast biti na SP, treba nam kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima, sada nam je želja da se posle dugog niza godina plasiramo na EP".

Nema sumnje da ovo nije poslednje okupljanje ove reprezentacije, budući da svega nekoliko igrača ima preko 30 godina.

"Mi sada imamo sledeći cilj. Imamo samo par igrača koji imaju preko 30 godina, većina nas je iz generacije sa Novog Zelenda. Mladi smo i bićemo svi na sledećim okupljanjnima".

Dodao je i da je veliki faktor na Mundijalu bilo zdravstveno stanje igrača.

"Teško je reći šta se desilo, igrali smo lep, napadački fudbal, svi smo došli motivisani ali imali smo neke povrede. Svi su dali sve od sebe da budu na terenu, ali nažalost neke sitnice su odlučile da ipak ne prođemo dalje".

Napomenuo je srpski štoper da je atmosfera u ekipi bila savršena.

"Jeste, ja sam istakao i na KZŠ da je atmosfera savršena i tako je i ostalo i posle prvenstva. Ova grupa ima nešto specijalno".

Potom se osvrnuo na same utakmice u grupi G sa Kamerunom, Švajcarskom i Brazilom.

"Mi smo znali važnost utakmica. Mi smo igrali kao i uvek, držali smo se onoga što smo radili i pre SP, nažalost primali smo golove iz naših taktičkih grešaka. U nekim trenucima smo trebali drugačije da se postavimo, ali ključni cilj je da uhvatimo kontinuitet igranja velikih takmičenja. To će biti dobro i za sledeće generacije".

Mnogi analitičari kritikuju termin odigravanja Mundijala, ali je Pavlović istakao da je njemu prijalo što je SP u ovom delu godine.

"Sve zavisi od igrača do igrača, meni je bilo bolje što se igralo sada, imao sam dosta utakmica i meni je prvenstvo bilo u pravom trenutku. Kod nekih drugih to nije bilo tako, pa i kod nas, mnogo su imali male povrede sa kojima su se borili".

Komentari (0)

Sport