Fudbal

Štoper Hrvatske Gvardiol na meti moćnih timova Evrope

Komentari

Autor: Euronews

06/12/2022

-

18:03

Štoper Hrvatske Gvardiol na meti moćnih timova Evrope
Joško Gvardiol - Copyright (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

veličina teksta

Aa Aa

Joško Gvardiol (20), štoper hrvatske reprezentacije na najbolji način je iskoristio šansu koju mu je ukazao selektor Zlatko Dalić. Na Mundijalu u Kataru defanzivac bundesligša Lajpciga proveo je svaki minut na terenu u četiri duela "kockastih" i odličnim partijama upisao se na listi želja najmoćnijih klubova u Evropi.

Takođe, najmlađi prvotimac Hrvatske na Svetskom prvenstvu u međuvremenu je podigao sebi cenu. Nadmašio je cifru od 18 miliona evra koliko je za njega pre dve godine Lajpcig platio zagrebačkom Dinamu.

Zainteresovani velikani, Real Madrid, Barselona, Totenhem, Čelsi i Mančester junajted moraće da izdvoje nekoliko puta veću svotu novca ako žele da ga vide u svojim redovima, pominje se cena i od sto miliona evra.      

Defanzivac Hrvatske je na Mundijal u Katar došao sa povredom. Pre mesec dana, na utakmici Bundeslige Lajpciga protiv Frajburga slomio je nos. To ga međutim nije sprečilo da zauzme mesto među startere "kockastih". Na najvećoj smotri fudbala pojavio se sa zaštitnom maskom na licu i zadivio fudbalski svet.  

Očekuje se da na leto Gvardiol promeni sredinu, u tom slučaju, matičnom Dinamu će pripasti 20 odsto od ovog transfera.

Komentari (0)

Sport