Fudbal

Bruno Petković: Gol Brazilu najvredniji u mojoj karijeri

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2022

-

21:09

Bruno Petković: Gol Brazilu najvredniji u mojoj karijeri
Bruno Petković: Gol Brazilu najvredniji u mojoj karijeri - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je nakon boljeg izvođenja penala (4:2), nakon 1:1 u prvih 120 minuta, pobedila Brazil i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru.

Poveli su Južnoamerikanci u 106. minutu golom Nejmara, ali je izjednačujući pogodak za Hrvatsku u usledio u 117. minutu, a strelac je bio Bruno Petković.

Mislav Oršić je probio po strani, a potom uposlio napadača Dinama, koji je šutirao iz prve. Lopta se odbila od Markinjosa i završila u golu, što je obezbedilo jedanaesterce izabranicima Zlatka Dalića:

"Goreo sam, iskočio bih iz svoje kože. Ne mogu ga opisati. Najvredniji gol u mom životu. Moj otac uvek kaže da ću zabiti. Možda bi bilo bolje da ga slušam češće. Livi (Dominik Livanović) nam olakša svima te penale kad odbrani prvu loptu. Bila je drama i mali grč, ali pokazali smo koliko smo dobri", rekao je Petković.

Selektor Hrvatske, Zlatko Dalić, nakon meča je čestitao svojim igračima, a potom istakao da ovo nije kraj:

"Ovo je čudo! Svaka čast momcima, svima. Sjajna utakmica, izbacili smo najvećeg favorita i svima kažem - ovo je prava Hrvatska, kad treba, kad je najvažnije onda smo ovakvi! Rekao sam: ‘Nemojte nas nikada potceniti’. Ma, ponos do neba! Ali ovo nije naš kraj. Ovo je pobeda cele Hrvatske, ali i igrača. Svi su dali svoj maksimum, hvala i onima koji su na klupi i žive i trpe za uspeh".

Komentari (0)

Sport