Fudbal

Mesi nezadovoljan suđenjem: Nije trebalo da dođe do penala

Komentari

Autor: Euronews

10/12/2022

-

09:18

Mesi nezadovoljan suđenjem: Nije trebalo da dođe do penala
Mesi nezadovoljan suđenjem: Nije trebalo da dođe do penala - Copyright AP Photo/Jorge Saenz

veličina teksta

Aa Aa

Argentina je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca pobedila Holandiju i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Kataru, gde će igrati protiv Hrvatske, koja je takođe na penale izbacila Brazil.

Kapiten “gaučosa“ Lionel Mesi bio je zadovoljan posle plasmana među četiri najbolje reprezentacije na planeti. Govorio je o narednom rivalu, a nije propustio priliku ni da prokomentariše suđenje na utakmici protiv Holanđana.

“Osećam veliku radost i olakšanje što smo prošli dalje. Nije trebalo da dođe do penala, teško smo podneli sve što se desilo, ali to je četvrtfinale Mundijala. Najvažnije i najlepše od svega je sto smo prošli dalje. Nismo igrali na produžetke, međutim, uspeli smo da izdržimo pritisak. Prošli smo u polufinale, zato što Arengina uvek igra da pobedi, diktira ritam, uvek istom snagom. Želimo da se mi pitamo na terenu“, rekao je Mesi neposredno po završetku meča.

Osvrnuo se i na kvalitete narednog protivnika.

“Čeka nas jako teška utakmica sa Hrvatskom. Dokazali su da su jako dobri i da imaju igrače koji znaju sa loptom, posebno na sredini terena. To je tim koji je dugo sa istim trenerom i već su bili na Mundijalu pre. Dobro se poznaju i slažu i nema sumnje da neće biti lako“.

Utakmicu je obeležio veliki broj žutih kartona, a prvi na udaru bio je španski sudija Antonio Lahoza.

“Smatram da FIFA ne bi trebalo da određuje ovakve sudije za završnicu Mundijala, za tako važne utakmice. Ovaj sudija nije dorastao tom zadatku. Ne samo zbog deset minuta nadoknade, nego i zbog gomile drugih i glupih odluka“, ljutit je bio Mesi.

Argentinac nije propustio priliku ni da prokomentariše izjavu selektora Holandije Luja van Gala, koji je istakao da je njegov tim igrao dobar fudbal.

“Priča kako su dobro igrali, a kompletna taktika im se zasnivala na tome što su postavili dvojicu visokih igrača ispred našeg gola i gađali ih dugim loptama“, zaključio je Mesi.

Argentina i Hrvatske će se za ulazak u finale boriti u utorak od 20 časova, uz direktan prenos na Arena 1 Premium.

Komentari (0)

Sport