Fudbal

Marokanci ispisuju nove stranice Mundijala: Mi smo u Kataru - Roki Balboa

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

08:55

Marokanci ispisuju nove stranice Mundijala: Mi smo u Kataru - Roki Balboa
Marokanci ispisuju nove stranice Mundijala: Mi smo u Kataru - Roki Balboa - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Maroko je je 1986. godine bila prva selekcija sa tla Afrike koja je uspela da se plasira u osminu finala Mundijala, a posle jučerašnje pobede nad Portugalijom (1:0), ponovo je prvi stigao i do polufinale Mundijala.

Nestvarno igraju Marokanci, zaključali su i četvrti put sve prilaze golu maestralnog golmana Jasina Bona i eliminisavši Portugalce zakazali su duel sa Francuskom 14. decembra (20.00, TV Arena Premium 1). Selektor Valid Regragi je već po ustaljenom principu našao novo poređenje njegovih igrača sa nekim slavnim likom.

"Imali smo dosta povreda pre takmičenja, ali uspeli smo da izgradimo timski duh i ostvarili fantastičan rezultat. Presrećan sam. Posle Španije uspeli smo da pobedimo još jedan veliki tim. Dali smo sve od sebe, igrači su igrali preko svojih granica. Ova grupa ima fantastično stanje uma. Pre utakmice rekao sam ima da imaju priliku da ispišu istoriju Afrike. Izuzetno sam ponosan na njih što su to i uspeli. Mi smo Roki Balboa ovog Svetskog prvenstva", rekao je Regragi.

 

 

Jasin Bono je takođe ušao u istoriju kao golman koji je u četiri meča uspeo da ostane nesavldan, primio je samo jedan gol na pet mečeva i to je učinio njegov saigrač Aguer na melu sa Kanadom.

"Uštinite me, sanjam! Maroko je spreman da se suprotstavi svakome na svetu, promenili smo mentalitet za generacije koje dolaze posle nas. Oni će znati da su marokanski fudbaleri sposobni da naprave čudo", u dahu je govorio Bono.

Komentari (0)

Sport