Fudbal

Lionel Mesi na tapetu disciplinske komisije FIFA, Argentinci u strahu od njegove suspenzije?

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

12:11

Lionel Mesi na tapetu disciplinske komisije FIFA, Argentinci u strahu od njegove suspenzije?
Lionel Mesi na tapetu disciplinske komisije FIFA, Argentinci u strahu od njegove suspenzije? - Copyright AP Photo/Jorge Saenz

veličina teksta

Aa Aa

Argentina je u strahu pred polufinale Mundijala protiv Hrvatske (13. decembar, 20.00, TV Arena Premium 1) jer bi disciplinska komisija FIFA, koja je otvorila postupak protiv "gaučosa" i Holandije, mogla da suspenduje Lionela Mesija.

Argentinski "Klarin" strahuje da bi Mesi mogao da dobije meč ili dva suspenzije, ako disciplinski organi utvrde da je as Pari sen Žermena prekršio pravilnik zbog izjava o suđenju Lahoza na meču četvrtfinala.

"Ne želim da govorim o suđenju kako ne bih bio kažnjen, ali ceo svet je video šta se događalo. Holanđani su izjednačili na 2:2 posle nepostojećeg faula", govorio je Mesi posle meča.

I nije Mesi upirao prst samo u sudiju Lahoza, već je imao i nepristojne gestikulacije prema klupi Holandije posle gola iz penala. Na kraju se "Klarin" pitao "Sme li FIFA u ovom času da kazni Mesija?"

 

 

Ako kojim slučajem FIFA bude kaznila Mesija sa dva meča neigranja, ne bi samo oslabila Argentinu pred polufinale nego bi slavnom igraču dodelio sudbinu Dijega Armanda Maradone sa Mundijala u SAD 1994. Tada je slavni "El Pibe" trebalo da obori rekord po broju utakmica na SP, ali je zbog pozitivnog nalaza na antidoping testu bio suspendovan i tako neslavno završio učešća na Mundijalima bez oborenog rekorda.

Mesi je do sada odigrao 24 susreta na SP i ako bude igrao u polfinalu izjednačiće rekord Lotara Mateusa. Imao bi Mesi onda još jedan susret ili za treće mesto ili u finalu da postane sa 26 susreta rekorder. Videćemo da li će FIFA biti stroga ili blagonaklona prema jednom od najvećih fudbalera u istoriji.

Za meč protiv Hrvatske, selektor Lionel Skaloni neće moći zbog kartona da računa na bekove Gonzala Montijela i Markosa Akunju.

Komentari (0)

Sport