Fudbal

Trener Palmeirasa novi selektor Brazila? Poznat naslednik Titea

Komentari

Autor: Euronews

11/12/2022

-

13:12 >> 13:13

Trener Palmeirasa novi selektor Brazila? Poznat naslednik Titea
Abel Fereira - Copyright Tanjug/(AP Photo/Andre Penner)

veličina teksta

Aa Aa

Posle poraza u četvrtfinalu od Hrvatske, Brazil je završio učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, čime je ujedno i okončan mandat Titea na klupi "salesaa".  Kako prenose brazilski mediji, Savez "karioka" je već našao naslednika, a u pitanju je trener Palmeirasa Abel Fereira.

Radi se o mladom stručnjaku od 43 godine, koji je trenersku karijeru počeo u Portugaliji gde je od 2011. do 2014. vodio drugu ekipu Sportinga. Kasnije je prešao u Bragu, gde je proveo dve sezone, da bi posle kratkog mandata u PAOK-u, seo na klupu Palmeirsa.

Portugalski stručnjak preuzeo je brazilski tim 2020. godine, a tokom prethodne dve sezone uspeo je sa Palmeirasom da osvoji brojne trofeje među kojima su - Brazilska Serija A, Kup, Kopa Libertadores dva puta, Rekopa Sudamerikana, Paulistu, a valja napomenuti da je bio i vicešampion Svetskog klupskog prvenstva u fudbalu. 

Posle odličnog izdanja na klupi brazilskog kluba, nagrađen je brojnim individualnim priznanjima, što mu je uz sjajne rezultate, donelo status "božanstva" među navijačima Palmeirasa.

Komentari (0)

Sport