Fudbal

Selektor Argentine pred Hrvatsku: Znam kako možemo da ih pobedimo, Mesi je rođeni pobednik

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2022

-

14:40

Selektor Argentine pred Hrvatsku: Znam kako možemo da ih pobedimo, Mesi je rođeni pobednik
Lionel Skaloni - Copyright Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)

veličina teksta

Aa Aa

Argentina želi finale, titulu prvaka sveta i sutra će imati pretposlednji korak ka tom cilju u polufinalu protiv Hrvatske (20.00, TV Arena Premium 1). Selektor Lionel Skaloni je prvo na pres konferenciji istakao prvo zdravstveno stanje Rodriga De Pola i Anhela Di Marije.

"Obojica su u konkurenciji za tim. Videću na poslednjem treningu u kakvom su stanju, ali su dostupni", kratko je odgovorio Skaloni.

Lionel Mesi je uvek u centru pažnje, Argentina od njega očekuje da u Buenos Ajres donese treću titulu prvaka.

"Mesi se dobro oseća, igra uvek isto, daje najbolje što može, ali je suština da je on rođeni pobednik. Iluzija koju mi živimo u Kataru, živi i cela Argentina. Ovaj tim želi da dođe do kraja i da se popne na tron, ali moramo da idemo korak po korak".

Hrvatska ima i kvalitet i kontinuitet u igri, zna to vrlo dobro Skaloni.

"Hrvati neće menjati svoj način igre. On nije ni defanzivan, ni ofanzivan, veoma dobro održavaju balas u timu i u igri. Očekuje nas jako zahtevan rival koji uz kvalitet ima i jaku hemiju u ekipi. Biće pakleno teška utakmica u kojoj znamo kako mogu da nas ugroze, ali i kako ćemo ih mi ugrožavati. Ali, o tome neću da pričam".

"Gaučosi" su protiv Holandije imali vođstvo od 2:0, da bi u bukvalno 100. minutu dozvolili rivalu da izjednači, uđe u produžetke i penale.

"Ta mnogo duža nadoknada vremena stvara nesigurnost ekipama koje vode. Ali, ne slažem se sa konstatacijom nekih medija da Argentina ne ume da pobedi meč. Umemo i da pobedimo i da ga izgubimo kao protiv Saudijske Arabije. Stigli smo do cilja da odigramo sedam mečeva na Mundijalu. Hrvatska je prvi korak, sve je otvoreno jer u fudbalu često bolji i ne pobedi. Ekipa je koncentrisana na ono što dolazi, cenimo Hrvatsku i nadamo se da ćemo mi biti ti koji se raduju", zaključio je Skaloni.

Komentari (0)

Sport