Fudbal

Didije Dešam upozorava pred sutrašnje polufinale Mundijala: Ne smemo da potcenimo Maroko

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2022

-

12:54

Didije Dešam upozorava pred sutrašnje polufinale Mundijala: Ne smemo da potcenimo Maroko
Adrijen Rabio i Didije Dešam - Copyright Massimo Rana/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Francuske jesu favoriti u sutrašnjem meču polufinala SP u Kataru protiv Maroka (20, TV Arena 1 Premium), ali afrička reprezentacija je toliko puta pokazala da se ne sme potceniti da bi svako opuštanje bilo pogubno, smatra selektor aktuelnih svetskih šampiona Didije Dešam.

Iskusni stručnjak kaže da je njegov tim spreman i da modifikuje svoju igru ukoliko je to potrebno, a sve u cilju ostvarivanja kranjneg cilja i plasmana u finale.

"Znamo sve o Maroku. Moji saradnici iz stručnog štaba su o svakom igraču prikupili dovoljno informacija, svi zajendo smo odgledali mnogo mečeva ove reprezentacije i tačno znamo šta nas čeka. Videli smo način na koji igraju, ne vole previše da se otvraju i mi smo spremni da se prilagodimo takvom načinu igre. Moramo da budemo koncentrisani i fokusirani, jer oni koriste svaku priliku da vas kazne", kaže Dešam.

Aktuelni svetski šampion ima mnogo veći broj igrača koji su odigrali ovako važne mečeve, budući da su Marokanci prvi put u istoriji stigli ovoliko daleko na Mundijalu, što takođe može da bude prednost "trikolora".

"Imamo i mi mlade igrače, nije da nemamo, ali zaista imam tu sreću da na raspolaganju imam i mnogo njih koji su bili tu i pre četiri godine kad smo osvojili Mundijal u Rusiji. Ti momci mnogo znače za ovaj tim, umeju da se ponašaju, znaju kada šta treba da se uradi i pomažu mi mnogo da spremam utakmicu. Verujem da će naš rival imati ogromnu podršku sa tribina, ali to je nešto na šta moraš da računa i spremni smo na to", ističe selektor Francuske.

Komentari (0)

Sport