Fudbal

Lionel Mesi: Nadam se da ćemo dobiti finale

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2022

-

22:47

Lionel Mesi: Nadam se da ćemo dobiti finale
Lionel Mesi: Nadam se da ćemo dobiti finale - Copyright Tanjug/(AP Photo/Hassan Ammar)

veličina teksta

Aa Aa

Lionel Mesi je ušao u legende Mundijala, na svom petom učešću oborio je brojne rekorde, a protiv Hrvatske je demonstrirao klasu, golom je otvorio a asistencijom zatvorio ubedljivu, revanširajuću pobedu nad Hrvatskom (3:0) za novo, šesto finale "gaučosa" na SP.

Nadmašio je Mesi svoj najbolji učinak na SP, jer pred finale, u kome će sa 26 mečeva na SP nadmašiti rekord Lotara Mateusa, na kontu ima pet golova i tri asistencije.

"Ne znam da li je ovo moja najbolja verzija, osećam se dobro i snažno na svakoj utakmici, cela se ekipa žrtvovala za ovaj rezultat. Na meč smo stigli umorni, ali smo dobili neku novu snagu, znali smo da moramo mnogo da trčimo jer oni dobro drže loptu. Posle svega, osećam se srećno na Mundijalu, mnogo uživam", rekao je Mesi.

Od prvog meča i senzacionalnog poraza od Saudijske Arabije, Argentina je iz meča u meč rasla, dobijala na sigurnosti.

"Doživeli smo šok jer smo izgubili posle 26 mečeva. Ali, ova grupa je pokazala koliko je jaka. Kao što smo i najavili, svaki naredni meč za nas je bio jedno finale uz ogromno opterećenje. Odigrali smo pet finala i dobili svih pet. Nadam se da će i šesto finale za nas biti kao prethodnih pet".

Istakao je Mesi i inteligenciju tima.

"Uz kvalitet ova grupa poseduje i inteligenciju. Selektor Skaloni je nedavno rekao da ovaj tim odlično čita mečeve a i on ih briljantno priprema. Znali smo kako da naštetimo svakome. Pomogla nam je i javnost jer nas je ostavljala da se mirno oporavimo", zaključio je Leo.

Rekordi raspevanog Mesija u Kataru: peti Mundijal, sa 25 mečeva izjendačio rekord Lotara Mateusa po broju odigranih utakmica, sa 11 golova postao nacionalni rekorder (Batistuta 10) po broju golova na SP, sa osam asistencija izjednačio rekord Dijega Armanda Maradone na SP. Ostaju mu na putu do besmrtnosti samo da u nedelju posle 18 časova podigne trofej namenjen svetskom prvaku.

Komentari (0)

Sport