Fudbal

Skaloni posle trijumfa nad Hrvatskom: Zaslužili smo pobedu, ali rezultat nije realan

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

08:34

Skaloni posle trijumfa nad Hrvatskom: Zaslužili smo pobedu, ali rezultat nije realan
Lionel Skaloni - Copyright Tanjug/(AP Photo/Natacha Pisarenko)

veličina teksta

Aa Aa

Argentina je u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru nadigrala Hrvatsku 3:0 i na taj način se plasirala u finale-

Selektor "Gaučosa", Luis Skaloni, izjavio je da je njegov tim zasluženo došao do trijumfa, koji je bio ubedljiviji nego što je bilo stanje na terenu:

"Možda rezultat ne odražava pravo stanje na terenu. Zaslužili smo da pobedimo, ali nisam siguran da je to realan rezultat. Hrvati su igrali odlično, kontrolisali su igru prvih pola sata, njihov vezni red igra dugo zajedno, jako ih je teško čuvati. Tako da nisam siguran da smo bili bolji za tri gola. Posle penala smo okrenuli utakmicu. Ovo je istorijski trenutak", rekao je Skaloni.

Argentina je na ovom meču imala veliku podršku navijača:

"To je teško opisati rečima. Slavimo pobede na poseban način, zajedno sa navijačima. Kada smo izgubili od Saudijske Arabije, navijači su bili uz nas", dodao je on.

Skaloni je istakao da ima privilegiju da bude seletor Lionelu Mesiju:

"Mesi je motivacija ostalim fudbalerima. On je sve Argentincima".

Skaloni je ponovio da Argentini nije bilo lako da pobedi Hrvatsku:

"Mislim da smo igrali dobro, ali važan je i kontekst, značaj utakmice, ovo je polufinale SP. Hrvatska nije lak protivnik, bilo nam je potrebno dosta energije da ih pobedimo. Morate da igrate srcem. Ako možete da budete kreativni, onda još bolje. Nije samo taktika važna, moramo da se nosimo sa teškim situacijama, a za to nam je potrebno srce. Moj tim na svakoj utakmici ostavlja srce na terenu, tako je bilo, tako će i da bude".

Argentina će se u nedelju sastati u finalu sa pobednikom meča između Francuske i Maroka, koji će biti odigran sutra od 20 sati.

Komentari (0)

Sport