Fudbal

Svetski šampioni stigli kući: Veliko slavlje na ulicama Buenos Ajresa, Argentina na nogama (FOTO)

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2022

-

09:58

Svetski šampioni stigli kući: Veliko slavlje na ulicama Buenos Ajresa, Argentina na nogama (FOTO)
Svetski šampioni stigli kući: Veliko slavlje na ulicama Buenos Ajresa, Argentina na nogama (FOTO) - Copyright Tanjug AP/Rodrigo Abd, Gustavo Garello

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Argentine doputovala je jutros oko 6.40 časova po srednjoevropskom vremenu u Buenos Ajres, prenose lokalni mediji.

Avion kojim su fudbaleri doputovali u Argentinu imao je natpis "jedan tim, jedna zemlja, jedan san", a na zadnjem krilu su slike kapitena Lionela Mesija i Anhela di Marije.

Tanjug AP/Gustavo Garello

 

Fudbalska reprezentacija Argentine osvojila je Svetsko prvenstvo u Kataru, pošto je pre dva dana u finalu posle boljeg izvođenja penala savladala Francusku.

Tanjug AP/Rodrigo Abd

 

Argentinske vlasti proglasile su utorak za državni praznik u znak dobrodošlice novim šampionima sveta, a procenjuje se da će ovo danas biti najveća proslava u istoriji Argentine.

Tanjug AP/Rodrigo Abd

 

Lokalni mediji navode da će se reprezentativci prvo odmoriti u trening centru koji se nalazi u blizini aerodroma, gde je hiljade navijača došlo da ih sačeka.

Tanjug AP/Rodrigo Abd

 

Na ulicama Buenos Ajresa očekuje se više stotina hiljada ljudi, koji će pozdraviti nove svetske šampione.

Tanjug AP/Rodrigo Abd

 

Fudbaleri će biti u otvorenom autobusu, koji će u pobedničkoj paradi proći glavnim gradom Argentine, a svečana proslava biće održana u samom centru Buenos Ajresa.

 

Komentari (0)

Sport