Fudbal

Junajted odličan nakon Mundijala, pobeda nad Barnlijem u EFL kupu

Komentari

Autor: Euronews

21/12/2022

-

22:58

Junajted odličan nakon Mundijala, pobeda nad Barnlijem u EFL kupu
Junajted odličan nakon Mundijala, pobeda nad Barnlijem u EFL kupu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale EFL kupa, sigurnom pobedom 2:0 (1:0) protiv Barnlija na Old trafordu.

Junajted, čiji trener Erik ten Hag je mogao da računa na gotovo sve igrače koji su se vratili sa nedavno završenog Svetskog prvenstva, nije imao problema protiv člana Čempionšipa.

Prednost Mančester junajtedu u 27. minutu doneo je Kristijan Eriksen, dok je pobedu u 57. potvrdio Markus Rašford.

Mančester junajted se sada vraća obavezama u Premijer ligi, gde će do kraja godine odigrati dve utakmice, protiv Notingema 27. decembra i četiri dana kasnije sa Vulverhemptonom.

Plasman u četvrtfinale ostvario je još jedan premijerligaš, i to Notingem Forest, koji je kao gost rezultatom 4:1 (1:1) pobedio Blekburn.

Brenan Džonson je u 13. minutu doneo prednost Notingemu iz penala, a u 43. je Blekburn uspeo da izjednači preko Vartona. Džesi Lingard u 54, Taivo Aviniji u 79. i Džonson u 90. minutu doneli su u drugom poluvremenu pobedu i prolaz Notingem Forestu.

Brajton je, s druge strane, potpuno razočarao. Ispao je u osmini finala i to porazom na penale od Čarltona. Posle 90 minuta bilo je 0:0, a drugoligaš je potom dao četiri jedanaesterca, naspram tri gostiju.

Komentari (0)

Sport