Fudbal

Sjajan meč na "Etihadu": Siti bolji od Liverpula u EFL kupu

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2022

-

22:57

Sjajan meč na "Etihadu": Siti bolji od Liverpula u EFL kupu
Siti - Liverpul - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

veličina teksta

Aa Aa

U osmini finala EFL Kupa Mančester siti je eliminisao Liverpul rezultatom 3:2 (1:1). Očigledno da su se na Ostrvu uželeli fudbala, dva ljuta rivala odigrali su sjajan meč na "Etihadu".

Domaćin je tri puta vodio i na kraju pogotkom Nejtana Akea u 58. minutu stigao do trijumfa. Asistent kod pogotka bio je Kevin De Brujne koji je pripremio i šansu Halandu u 10. minutu za vođstvo od 1:0.    

Već u 17. sekundi domaćin je imao priliku preko Halanda koji je izašao pred golmana Liverpula i ciljao preko gola. Pet minuta kasnije Haland je proigrao na petercu Kola Palmera, a mladi napadač "građana" propustio čist zicer jer se našao na krivoj nozi.

U 10. minutu Haland je nastavio golegetsrki seriju ove sezone, upisao se prvi put u strelce u duelu sa Liverpulom. 

De Brujne je sa leve strane centrirao, u petercu domaćina reagovao je Norvežanin ispred Gomeza, zahvatio je loptu nogom i posalo je u mrežu - 0:1. 

U 21. minutu kapiten Liverpula Milner sa desnog boka proigrao je Karvalja koji je udarcem po zemlji izednačio na 1:1.

Mogli su "građani" ponovo u vođstvo, u 36. minutu De Brujne je uposlio Gundogana u petercu, a njegov šut po zemlji nogom je zaustavio golman Keleher.

Prve akcije u drugom delu rivali su krunisali golovima i već u 48. minutu bilo je 2:2. Rijad Marez je u trku primio loptu, zalomio čuvara i dodavanje Rodrija krunisao vođstvom od 2:1 tako što je pogodio suprotan ugao. Domaćin je proslavio pogodak, Liverpul je krenuo sa centra, akciju je pokrenuo Okslejd-Čembrlejn, idelano je proigrao Darvina Nunjeza koji je asistirao Salahu za 2:2.

Kevin De Brujne je u 58. minutu sa leve strane idealno centrirao na drugu stativu, Ake je odlično skočio, udarcem glavom postavio konačnih 3:2. 

Na drugoj strani šansu da izjednači propustio je Nunjez. 

  

Komentari (0)

Sport