Fudbal

Blez Matuidi završio profesionalnu karijeru

Komentari

Autor: Euronews

23/12/2022

-

21:15

Blez Matuidi završio profesionalnu karijeru
Blez Matuidi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski fudbaler Blez Matuidi (35) danas je na svom Tviter profilu saopštio da je završio sa profesionalnim bavljenjem fudbalom.

"Fudbale, toliko sam te voleo. Fudbale, toliko si mi dao, ali došlo je vreme da kažem dosta. Ostvario sam snove iz detinjstva, ali i snove odrasle osobe. Sa knedlom u grlu, ali i sa ponosom, okrećem stranicu danas. Hvala ti", napisao je Matuidi.

 

 

Prvi je penzionisani član šampionske generacije Francuske koja je 2018. godine osvojila Svetsko prvenstvo u Rusiji. Za "Trikolore" je odigrao 84 utakmice i postigao devet golova, a pored zlatne medalje sa Mundijala igrao je i finale Evropskog prvenstva 2016. godine.

U karijeri je bio član Troa, Sent Etjena, Pariz Sen Žermena, za koji je odigrao 300 utakmica i osvojio 17 trofeja. Sa "Parka prinčeva" preselio se 2017. godine u Juventus gde je proveo tri sezone i za to vreme osvojio pet trofeja.

U leto 2020. godine na poziv Dejvida Bekama kao slobodan igrač otišao je u MLS ligu u Inter Majami. Potpisao je ugovor na dve godine, međutim, u prethodnih godinu dana zbog povrede nije odigrao nijednu utakmicu. 

Komentari (0)

Sport