Fudbal

Marko Arnautović: Murinjo me hteo u Junajtedu, ali nisu imali da me plate zbog Pogbe

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2022

-

17:40

Marko Arnautović: Murinjo me hteo u Junajtedu, ali nisu imali da me plate zbog Pogbe
Marko Arnautović - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holandski stručnjak, Erik Ten Hag, je imao želju da u svom timu u napadu ima robusnog i iskusnog napadača, a kako nije previše računao na Kristijana Ronalda, setio se Marka Arnautovića.

Letos je austrijski reprezentativac bio meta Mančester junajteda, ali navijači kluba nisu bili zadovoljni idejom da se takav transfer obistini, te je odlučeno da se ipak nikakav kontakt sa Austrijancem srpskog porekla ne dogodi.

Nije to prvi put da se Marko dovodi u vezu sa najtrofejnijim engleskim klubom, s obzirom na to da je još pri dolasku Žoze Murinjo hteo da ga dovede na "Old traford". Napadač je tada bio znatno mlađi i imalo bi mnogo više smisla dovesti ga tada, ipak, transfer se nije desio zbog navodnog nedostatka novčanih sredstava:

 

 

"Želeo me je dok sam igrao za Vest Hem. Pitao me je: 'Koliko koštaš', a ja sam mu odgovorio: 'Znači i dalje me želiš', rekao je Arnautović koji je sa portugalskim stručnjakom sarađivao još kao mlad igrač u milanskom Interu:

"Njegov Junajted je tada kupio Pola Pogbu i nije imao dovoljno novca za mene".

Tokom boravka u Interu saigrač mu je bio Mario Baloteli, te pošto su sličnih karaktera, bilo je za očekivati da su se i van terena družili:

"Šalili smo se svakog dana sa saigračima, baš kao deca. Mario je jurio kroz Montenapoleone sa svojim automobilom kako bi se pokazao, a ja sam sedeo na zadnjem sedištu. Mislio je da je najbolji igrač na svetu, ali se od onda promenio, i dalje smo u kontakti i često razgovaramo".

Za kraj, prokomentarisao je poređenja sa Zlatanom Ibrahimovićem:

"Bilo je to nemoguće poređenje. U početku me je činilo srećnim, ali čoveče, Ibra je Ibra. Nisam na njegovom nivou. Skidam kapu za karijeru koju je imao. Za mene je on prijatelj, brat, jer ni njegov život nije bio lak u početku".

Komentari (0)

Sport