Fudbal

Barela i Insinje vodili Italiju do polufinala: Lukakuov gol nedovoljan Belgiji

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2021

-

22:43

Barela i Insinje vodili Italiju do polufinala: Lukakuov gol nedovoljan Belgiji
Andreas Gebert/Pool Photo via AP - Copyright Tanjug/Andreas Gebert/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Italija savladala je selekciju Belgije sa 2:1 golovima u okviru četvrtine finala Evropskog prvenstva.

Italijani su bolje otvorili meč i bili dosta uverljiviji od protivnika. Vodeći gol postigao je fudbaler Intera, Nikolo Barela na asistenciju Marka Veratija u 31. minutu meča. Barela je oko sebe imao trojicu defanzivaca Belgije, ali je uspeo da ih se oslobodi i fenomenalnim šutem matira golmana Tiba Kurtou.

 

 

Drugi gol je postigao napadač Napolija, Lorenco Insinje u 44. minutu meča. Omaleni Italijan je fantastično šutirao sa nekih 20 metara od protivničkog gola i pogodio sam ugao, te je Kurtoa ponovo bio apsolutno nemoćan.

Međutim, samo dva minuta kasnije, fudbaler Intera, Romelu Lukaku postiže pogodak za Belgiju. Naime, mladi Žeremi Doku je prolazio po levom beku, kada ga je Alesandro Spinacola oborio i ntako doneo penal belgijskoj reprezentaciji. Odgovornost je preuzeo Lukaku i bio siguran, šutirao je po sredini gola i prevario Đanluiđija Donarumu.

U drugom poluvremenu su Italijani takođe bili za nijansu bolji, iako je Belgija imala nekoliko šansi. Prvu i najveću je propustio Romelu Lukaku, kada je Spinacola na neverovatan način spasio svoj tim skinuvši loptu sa gol linije.

 

 

Italija će se u polufinalu sastati sa španskom reprezentacijom, koja je danas pobedila Švajcarsku i tako se kvalifikovala u narednu fazu.

Sastavi:

Belgija: Kurtoa - Aldervejreld, Vermalen, Vertongen - Menije (od 70. Čadli, od 73. Prat), Vitsel, Tilemans (od 70. Mertens), T. Azar - De Brujne, Lukaku, Doku

Italija: Donaruma - Di Lorenco, Bonuči, Kjelini, Spinacola (od 79. Emerson) - Barela, Žoržinjo, Verati (od 74. Kristante) - Kjeza, Imobile (od 74. Beloti), Insinje (od 79. Berardi)

Komentari (0)

Sport