Fudbal

Hari Kejn postao najefikasniji igrač "Boksing deja", Totenhem se spasio poraza od Brentforda

Komentari

Autor: Euronews

26/12/2022

-

15:29

Hari Kejn postao najefikasniji igrač "Boksing deja", Totenhem se spasio poraza od Brentforda
Hari Kejn - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten Totenhema Hari Kejn voli da poklanja golove u kolu "Boksing deja", zatresao je mrežu Bretforda i postao najefikasniji igrač u "danu posle Božića" (10. gol), ali je važnije da je njegov tim uspeo da se izvuče iz minusa od dva gola i ostane neporažen 2:2 (0:1) u 17. kolu Premijer lige.

Slabo je igrao Totenhem sat vremena, Brentford je vodio 2:0, a onda su "pevci" prograli i za samo šest minuta preko Kejna i Hojbjerga stigli do izjednačenja.

Brentford je bolje otvorio meč i već u 15. minutu stigao je do vođstva. Matijas Jensen je šutirao a Vitali Janelt se našao na pravom mestu u pravo vreme i odbitak sproveo u mrežu Frejzera Forstera.

"Pevci" su na lošem, izorvanom terenu delovali loše u prvom delu i imali su sreće da domaćin ne duplira prednost. Forster, koji je na golu zamenio Uga Lorisa, odbranio je jak udarac Zanka, da bi Ivan Tuni zatresao mređu u 43. minutu, ali je gol bio poništen zbog ofsajda.

Prenuo se Totenhem u nastavku, imao je više od igre u uvodnim minztama a Hari Kejn je posle duela u šesnaestercu tražio penal. Sudija je gledao snimak i procenio da nema osnova za kazneni udarac. Samo dva minuta posle toga, golgeter Brentforda Ivan Tuni je dobro primio loptu u šesnaestercu i iz drugog pokušaja uvećao prednost domaćina.

 

 

Međutim, Hari Kejn je ispisao istoriju "Boksing deja" jer je u 65. minutu nadvisio rivala i udarcem glavom smestio loptu u mrežu postavši najefikasniji igrač na mečevima koji se igraju dan posle katoličkog Božića. Bio mu je to 10. pogodak na "Boksing deju". Promašaj Mbuena dao je novu snagu gostima i ubrzo je na asistenciju Kuluševskog Pjer Emil Hojbjerg zatresao mrežu Raje.

U poslednjih 20 minuta igralo napadački, Hari Kejn je u 84. minutu pogodio prečku, minut kasnije Ivan Tuni je iz dobre pozicije šutirao preko prečke. Na kraju burnog meča ostalo je 2:2.

Premijer liga, 17. kolo

Ponedeljak

Brentford - Totenhem 2:2 (1:0)

/Janelt 15, Tuni 54 - Kejn 65, Hojbjerg 71/

Kristal Palas - Fulam 16.00 (TV Arena 2 Premium)

Lester - Njukasl 16.00 (TV Arena sport 1)

Sautempton - Brajton 16.00 (TV Arena sport 2)

Everton - Vulverhempton 16.00 (TV Arena sport 3)

Aston Vila - Liverpul 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Arsenal – Vest Hem 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Utorak

Čelsi - Bornmut 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Mančester junajted – Notingem forest 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Sreda

Lids - Mančester siti 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport