Fudbal

"Orlovi" polako gube trku sa Španijom i Nemačkom za Stefana Bajčetića i Lazara Samardžića

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2022

-

09:03

"Orlovi" polako gube trku sa Španijom i Nemačkom za Stefana Bajčetića i Lazara Samardžića
"Orlovi" polako gube trku sa Španijom i Nemačkom za Stefana Bajčetića i Lazara Samardžića - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, file

veličina teksta

Aa Aa

Stefan Bajčetić i Lazar Samardžić jesu u vrhu prioriteta Fudbalskog saveza Srbije koji sve čini da ih privuče i privoli da izaberu "orlove" umesto Španije i Nemačke. Međutim, kao u nekim prethodnim slučajevima kod Marka Marina i Bojana Krkića sve su naznake da će Stefan i Lazar izabrati da igraju za Španiju, odnosno Nemačku.

Bajčetić je fudbalski stasavao u Španiji, krupnim koracima gradi karijeru u Liverpulu i bez obzira na pruženu ruku nema dileme da će ubrzo postati i "A" reprezentativac "crvene furije". Pogotovo jer novi selektor Luis de la Fuente dolazi sa mesta selektora mladih i veoma dobro poznaje potencijal svih mlađih kategorija, a neće se libiti kao u slučajevima Pedrija, Fatija, Gavija da mu ukaže šansu i sa 18 godina. "Marka" piše da je Stefan već obavestio španski savez da će nositi dres "crvene furije", što samo znači da će uskoro debitovati i za seniore čime bi se i zvaršila nadanja u našoj zemlji da bi mogao da ponese dres "orlova".

 

 

Selektor Dragan Stojković je pre Mundijala u Kataru izjavio kako se nada da će vezni igrač Udinezea Lazar Samardžić igrati za Srbiju od marta i starta kvalifikacija za EURO 2024. Od tog momenta, nemački mediji stalno ističu kako će mladi reprezentativac "Elfa" u 2023. godini dobiti poziv selektora Hansija Flika čime bi se zatvorila mogućnost da se odluči za "orlove".

Kako će se dalje razvijati karijere Stefana i Lazara niko ne može da predvidi. U ovom času one nagoveštavaju da će postati igrači svetske klase.

Komentari (0)

Sport