Fudbal

Nikad iz mojih usta nećete čuti "Mesi je najbolji svih vremena"

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2022

-

13:38

Nikad iz mojih usta nećete čuti "Mesi je najbolji svih vremena"
Karlo Ančeloti - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Kreće i Primera La liga. Real Madrid je na pauzi bio drugi i aktuelnog branioca titule, ali i Lige šampiona, zaista očekuje pakleni ritam do kraja februara. Igraće do nastavka Lige šampiona, mečeve u Ligi i Superkupu Španije, pa SP za klubove.

Trener Karlo Anćeloti zna da su u ovom času nezahvalne procene oko stanja igrača posle Mundijala u Kataru, da će izazovi biti veliki. 

"Igrači više nemaju odmor, igraćemo na svaka tri dana do početka marta i to iziskuje mnogo napora, pa ćemo biti na ispitu da dovedemo sve igrače na nivo da se takmiče u kontinuitetu. Teško je procenjivati, kalendar je veoma zahtevan", istakao je Anćeloti na pres konferenciji.

Po završetku Mundijala brazilski mediji su pustili u etar vest da je trener Reala poželjan da vodi "selesao".

"Nisu me zvali, ali ako su zainteresovani ja to mogu samo da cenim. Moja situacija je jasna. Trener sam Real Madrida i nikad neću reći da je moja avantuara u klubu gotova".

Italijan je i kao igrač i kao sleketor osvajao gotovo sve trofeje, ali se brecnuo kada je bio upitan "da li je Mesi posle osvajanja titule u Kataru najbolji fudbaler u istoriji".

 

 

"Teško je odgovoriti na takvo pitanje, ne znam da li je najbolji u istriji. Nije ni fer da to kažem, jer svaka era ima svoje dobre igrače. "Mesi je najbolji" nikad nećete čuti da izgovorim. Uživao sam u Mundijalu, bilo mnogo dorbih igrača. Pa, ja treniram "Zlatnu loptu" svakog dana".

Mislio je Karlito o Karimu Benzemi koji je zbog povrede preskočio ceo Mundijal. Na kraju je isplivao i problem sa selektorom Dešanom, pa je "Zlatna lopta" Frans fudbala najavio da više neće igrati za "trikolore".

"Nisam priča o toj temi sa Karimom. Vratio se posle povrede veoma motivisan i uveren sam da će u drugom delu sezone biti veoma značajan za nas. Generalno sam zadovoljan stanjem ekipe", istakao je Anćeloti.

Komentari (0)

Sport