Fudbal

Pele i dalje u teškom stanju, u bolnicu Albert Ajnštajn stigli i unuci

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2022

-

15:07

Pele i dalje u teškom stanju, u bolnicu Albert Ajnštajn stigli i unuci
Pele - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Zdravstveno stanje Brazilca Pelea je i dalje označeno kao "veoma delikatno". Već mesec dana se 82-godišnji "Kralj fudbala" bori sa uznapredovanim rakom debelog creva, cela porodica je sa njim svakodnevno u bolnici Albert Ajnštajn u Sao Paulu.

Danas su stigli i njegovi unuci Oktavio i Gabrijel, deca njegove kćeri Sandre Regine koju je priznao 1990. godine, a koja je počinula 2006. godine od neizlečive bolesti. Objavili su i emotivan tekst posvećen dedi.

"Hvala Bogu što nam je omogućio ovaj trenutak, jer je to bilo ono o čemu je naša pokojna majka najviše sanjala. Ima stvari koje jedni seju, a drugi žanju, a mi žanjemo. Grešiti i ispravljati stvari, to je deo našeg života, nije sve satkano u hiljadu čuda. Porodica ima svoje svađe, ekscese, naša se razlikuje, postoji vreme kada su zajednica i ljubav važniji od svega", stoji u objavi.

Ceo svet se moli za Peleovo zdravlje, posle "Utakmice zvezda", čuveni Ziko je poslao poruku prijatelju:

"Mislim da smo svi veoma ponosni što živimo u zemlji koja je podarila najvećeg fudbalera svih vremena. On je uvek bio naša inspiracija. Molimo se za njega da se oporavi".

 

 

Kancer debelog creva je prouzorkovao i slabiji rad bubrega i srca, lekari čine sve kako bi sprečili ono najgore. Pele se od 2021. muči sa kancerom, pre mesec dana stanje mu se pogoršalo pa je Božić proveo u bolnici. Svi se nadaju da će iz ove životne utakmice izaći kao pobednik.

Komentari (0)

Sport