Fudbal

Bez pobednika u "Old Firmu": Seltik u finišu sačuvao bodove

Komentari

Autor: Euronews

02/01/2023

-

16:04 >> 16:17

Bez pobednika u "Old Firmu": Seltik u finišu sačuvao bodove
"Old Firm" derbi - Copyright Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Glazgov Rendžersa i Seltika remizirali su danas 2:2 (0:1) na "Ajbroksu" u meču 20. kola škotskog prvenstva.

Rendžers je u ovaj meč ušao sa devet bodova zaostatka u odnosu na najvećeg rivala i samo je pobeda igrala ulogu u ovom meču. Do 88. minuta domaćin je imao aktivan rezultat i bio na pragu velikog trijumfa, uprkos činjenici da je imao velikih problema sa povredama. 

Međutim, u finišu utakmice Ljogo Furuhaši postigao je gol za 2:2 i "miran san" Seltika, koji će ostatak prvenstva igrati daleko rasterećenije.

Utakmica nije mogla bolje da počne po goste, koji su već u petom minutu poveli preko Maede. Krilni napadač Seltika primio je loptu na 40 metara od gola rivala i posle sjajnog solo prodora, zatresao mrežu Rendžersa.

Domaćin je nakon primljenog gola zaigrao daleko ofanzivnije, ali nije mogao da izjednačujućeg pogotka u prvom poluvremenu. U nekoliko navrata Ken i Morelos su se našli u izglednim prilikama, ali je Džo Hart bio na visini zadatka. Ipak, samo nekoliko minuta posle početka drugog poluvremena, golman Seltika je kapitulirao po prvi put na meču, a strelac je bio Kent posle odlične asistencije Sakale.

Da nesreća po Seltik bude veća, u 53. minutu Rendžers je došao do potpunog preokreta. Ovaj put iz penala, Sakala je uspeo da iznudi jedanaesterac, a sigurni izvođač najstrožije kazne bio je Tavernije.

Seltik je do kraja utakmice jurio rezultat. Krenuo je u totalnu ofanzivu, što je ostavilo prostora domaćinu da napadne iz kontre. Rendžers je to mogao da iskoristi u 84. minutu kada je Tilman imao veliku šansu da potvrdi pobedu, ali je zamalo bio neprecizan.

Ubrzo je usledila kazna. Posle četiri minuta i lepe akcije po boku, Maeda je poslao povratnu, lopta je došla do Furuhašija, koji je sa osam metara od gola rivala, neometen pogodio za 2:2.

Premijeršip, 20. kolo.

Rendžers - Seltik 2:2 (0:1)
/Kent 47, Tavernije/

Aberdin - Ros Kaunti u toku

Harts - Hibernijan u toku

Kilmarok - Sent Miren u toku

Livingston - Motervel u toku

Sent Džonson - Dandi Junajted u toku

Komentari (0)

Sport