Fudbal

Ivan Golac za Euronews Srbija o rezultatima na Mundijalu: Teško igramo sa disciplinovanima, imamo problem sa selekcijom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/01/2023

-

20:34

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Godinu 2022. u fudbalskom smislu obeležilo je Svetsko prvenstvo u Kataru, a reprezentacija Srbije je na Mundijal bila ispraćena s velikim očekivanjima za koje se ispostavilo da su bila neopravdana.

"Iako smo mnogo očekivali u samoj organizaciji nikada nije sve funkcionisalo kako treba, i kako to fudbalska igra zaslužuje", rekao je u razgovoru za Euronews Srbija bivši fudbaler i trener Ivan Golac.

On ističe da je Srbija imala idealnu grupu, kakvu je samo mogla da bira.

"Mi sa Brazilom uvek dobro igramo na Svetskim prvenstvima, čak i kad je Brazil bio na vrhu uvek sa tom zemljom igramo dobro. Način igranja je slični, jer je Jugoslavija bila takozvani 'evropski Brazil'. Meni apsolutno nije smetao Brazil u izboru za ovu grupu", naveo je Golac.

On dodaje da je teška utakmica protiv Švajcarske bila očekivana, jer, kako kaže, reprezentacija Srbije vrlo teško igra protiv disciplinovanih ekipa.

"U medijima se uvek prenosi gde sve igraju naši igrači, ali oni tu nisu ključni igrači, to je poenta priče. Kada ste vi ključni igrač, jedan od motora te ekipe, to je drugo. Naši igrači su deo ekipa koje igraju dobro, tu svaki šraf mora da funkcioniše i to je naš problem. Problem je i u samoj selekciji već decenijama. Ne treba nam lepši i bolji primer od 1982. iz Španije. Kako je moguće, ne da selektuju, nego da se uopšte uzimaju u obzir igrači koji ne igraju u svojim klubovima? Time devalviramo igru i ponižavamo momke koji igraju svakodnevno", tvrdi Golac.

Više o ocenama fudbalskog trenera igre iz Katara, problemima reprezentacije,  renoviranju stadiona i o Ligi šampiona pogledajte u videu na početku teksta.

Komentari (0)

Sport