Fudbal

PSŽ pripremio fantastičan novi ugovor za Lionela Mesija

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2023

-

13:52

PSŽ pripremio fantastičan novi ugovor za Lionela Mesija
PSŽ pripremio fantastičan novi ugovor za Lionela Mesija - Copyright EPA-EFE/Ronald Wittek

veličina teksta

Aa Aa

Pari sen Žermen je uz fanfare dočekao svetskog šampiona Lionela Mesija, a do kraja meseca očekuje se da će se sa njim potpisati novi dvogodišnji ugovor po mnogo boljim uslovima nego do sada. Uz njega će ići i slogan "Mesi do kraja karijere".

Kako prenose mediji PSŽ je rešio da najboljem igraču Mundijala i jednom od najboljih fudbalera ikada na sto stavi "mesijevski ugovor". Šta to znači u milionima evra? Prvo, Leo trenutno zarađuje u Parizu platu od 30 miliona evra neto, odnosno 49,8 miliona evra bruto. Nova plata, kako se nagađa, mogla bi da ide na 40 miliona evra neto, što Mesiju sasvim odgovara.

Kada je Mesi u pitanju, plata je onaj "manji deo" zarade, drugi mnogo veći je kroz marketing i sponzorstva. I tu će mu procenti biti uvećani jer je PSŽ za prvu njegovu godinu podigao prihod za 700 miliona evra. Zbog Argentinca je došlo 10 novih sponzora, ugovori su uvećani sa tri i pet, na pet i osam miliona evra po godini, a eksponencijalno je porasla i prodaja dresova. "Sveci" su premašili milion prodatih dresova po ceni od 90 do 160 evra, a više od 60 odsto od njih je bilo sa imenom argentinske zvezde. Na kraju, PSŽ je dogovorio novi ugovor sa Najkom do 2032. godine uz uvećanu godišnju zaradu od 75 miliona evra.

 

 

Mesi je posle osvajanja titule prvaka sveta sa Argentinom potvrdio da ostaje u Pari sen Žermenu. Njegova porodica se adaptirala na život u Parizu, svi su srećni a još kada na sto stigne "mesijevski ugovor", biće zadovoljni i Argentinac i PSŽ. Parižani su svesni da će dobro zaraditi na Mesijevoj svetskoj kruni, ali i odlukom da još nekoliko godina igra na top nivou. U Argentini se nadaju da će ga imati i na Mundijalu 2026.

Komentari (0)

Sport