Fudbal

Vraća se u domovinu: Lukas Podolski blizu Gornjika

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2021

-

14:12

Vraća se u domovinu: Lukas Podolski blizu Gornjika
ASSOCIATED PRESS - Copyright ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Nemački fudbaler Lukas Podolski blizu prelaska u poljski klub Gornjik Zabže. U toku su pregovori sa klubom u kom je i započeo karijeru. Očekuje se njegov konačni odgovor na ponudu, javlja italijanski novinar Fabricio Romano.

Podolski je više puta izjavio da bi želeo da karijeru završi u bojama Gornjika. Romano je izvestio da je fudbaler dobio ponude i od meksičkog Keretara, kao i brazilske Fortaleze . Bilo je interesovanja i iz Turske i Katara.

Podolski je za reprezentaciju Nemačke odigrao čak 130 utakmica i postigao 49 golova. Učestvovao je na sedam velikih turnira. Dva puta je bio treći na Svetskom prvenstvu. 2014. bio je deo šampionskog tima Joahima Leva. Bio je i vicešampion Evrope 2008. godine, a na Euru 2012. i  2016. stigao je do polufinala.

36-godišnji fudbaler je, između ostalih, igrao za Keln, Bajern, Inter, Arsenal, Galatasaraj, Visel Kobe i Antalijaspor. Sa Bajernom je 2008. godine osvojio duplu krunu u Nemačkoj. U Arsenalu je osvojio FA kup 2014. godine.

Gornjik je prethodnu sezonu okončao na 10. mestu poljskog šampionata. Nova sezona u Poljskoj Ekstraklasi počinje 23. jula, a Gornjik će u prvom kolu gostovati Pogonu.

Komentari (0)

Sport