Fudbal

Kristal Palas ima novog trenera: Patrik Vijera zvanično na klupi Orlova

Komentari

Autor: Euronews

04/07/2021

-

14:45

Kristal Palas ima novog trenera: Patrik Vijera zvanično na klupi Orlova
AP/Daniel Cole - Copyright AP/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Kristal Palas je zvanično objavio da je Patrik Vijera novi menadžer kluba, nakon duže potrage za naslednikom Roja Hodžsona. Vijera, koji je kao igrač sa Arsenalom osvojio tri titule u Premijer ligi, a prethodno je trenirao Njujork i Nicu. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Francuz, koji je sa svojom reprezentacijom osvojio titulu svetskog i evropskog prvaka, u Engleskoj je izuzetno cenjen zbog svoje slavne igračke karijere. 

”Fudbalski klub Kristal Palas sa zadovoljstvom potvrđuje imenovanje Patrika Vijere za novog menadžera u naredne tri sezone“, navodi se u saopštenju kluba.

Pred Vijerom je nekoliko turbulentnih nedelja, dosta igrača je bez ugovora, a samo šest nedelja ostalo je do starta sezone u Premijer ligi.

”Zaista sam uzbuđen što imam priliku da se vratim u Premijer ligu i upravljam ovim sjajnim fudbalskim klubom, dok zajedno započinjemo novo poglavlje. To je projekat koji mi je zaista privlačan, jer sam puno razgovarao sa predsednikom i sportskim direktorom o njihovim ambicijama i planovima za ceo klub, uključujući i akademiju.Klub ima fantastične temelje nakon mnogo godina u Premijer ligi i nadam se da ćemo moći da poboljšamo rezulztate i nastavimo da vodimo klub napred”. rekao je Vijera.

Kristal Palas u prvom kolu nove sezone Premijer lige gostuje aktuelnom prvaku Evrope Čelziju 14. avgusta.

Komentari (0)

Sport