Fudbal

Crvena zvezda zainteresovana za defanzivca Rivera

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2023

-

18:01

Crvena zvezda zainteresovana za defanzivca Rivera
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je prvi deo sezone završila kao prvoplasirani tim na tabeli Mozzartbet Superlige, ali je ostala bez Evrope, tako da je spremanje za narednu sezonu, kada će najverovatnije igrati Ligu šampiona, uveliko u toku.

U redove crveno-belih stigao je iskusni defanzivac, Uroš Spajić, koji se još uvek oporavlja od povrede, kao i brzonogi Nigerijac, Piter Olajinka, koji će se ekipi pridružiti na leto.

Međutim, srpskom šampionu je već duže vreme potreban igrač koji pokriva poziciju desnog beka i deluje da će tokom aktuelnog prelaznog roka taj problem biti rešen. Naime, prvo se pominjao Tventeov Džošua Brenet, onda Santijago Arijas, a sada se najozbiljnije govori o Aleksu Vigu.

Dvadesetrogodišnji Argentinac trenutno ima ugovor sa River Plejtom, ali on ističe ove godine, a kako trener Martin Demikelis nema Viga u svojim planovima, jasno je da će on prvom prilikom promeniti sredinu.

Pored Zvezde, za talentovanog defanzivca zainteresovan je bio i bugarski Ludogorec, kao i Atletiko Taljares i Atletiko Tukuman.

Navodi se da crveno-beli pregovaraju oko pozajmice, nakon čega bi cena otkupa iznosila oko 2.600.000 evra.

Vigo je u River stigao u februaru 2021. godine kada je plaćen nešto manje od dva miliona. On je u februaru 2022. pozajmljen Indepedijenteu, koji po isteku pozajmice nije otkupio njegov ugovor.

 

Komentari (0)

Sport