Fudbal

Novi kiks Čelsija: Fulam bez Mitrovića trijumfovao nad "plavcima"

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2023

-

23:07

Novi kiks Čelsija: Fulam bez Mitrovića trijumfovao nad "plavcima"
Novi kiks Čelsija: Fulam bez Mitrovića trijumfovao nad "plavcima" - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Fulama su na svom terenu savladali Čelsi sa 2:1 (1:0) u okviru zaostale utakmice sedmog kola engleske Premijer lige i na taj način prvi put od 1966. godine vezali četiri vezana trijumfa u elitnom rangu engleskog fudbala. Uprkos tome što smo videli tri pogotka, meč je obeležio crveni karton Žoaa Feliksa početkom drugog poluvremena.

Trener domaćih, Marko Silva, na ovom meču na raspologanju nije imao samo Aleksandra Mitrovića, koji je suspendovan zbog kartona, ali sa druge strane, Grem Poter je imao mnogo više kadrovskih problema.

Već neko vreme brojne povrede prave velike probleme menadžeru Čelsiju i upravo iz tog razloga je na pozajmicu iz Atletika stigao Žoao Feliks. Portugalac je bio jedina svetla tačka Čelsija, sve do momenta kada je neoprezno startovao u 58. minutu kada mu je pokazan direktan crveni karton.

Fulam je danas definitivno bio bolji tim i zasluženo je došao do pobede, ka čemu je prvi korak načinio Vilijan u 25. minutu. Brazilac je šutirao, nakon čega je lopta pogodila Trevora Čalobu i završila u mreži.

Izjednačenje je usledilo na startu drugog poluvremena, kada je Kalidu Kulibali ispratio odbitak nakon šuta Mejsona Maunta, a potom poravnao rezultat.

Konačnih 2:1 postavio je Karlos Vinisijus u 73. minutu. Andreas Pereira je odlično centrirao, a Kepa Arizabalaga je loše procenio let lopte, nakon čega Vinisijus nije imao težak zadatak da zatrese mrežu.

U narednom kolu Fulam gostuje Njukaslu 15. januara, dok će Čelsi dočekati Kristal Palas.

Komentari (0)

Sport