Fudbal

Čelsi oteo pojačanje Arsenalu, Mudrik na lekarskim pregledima u Londonu

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

13:11 >> 13:14

Čelsi oteo pojačanje Arsenalu, Mudrik na lekarskim pregledima u Londonu
Čelsi oteo pojačanje Arsenalu, Mudrik na lekarskim pregledima u Londonu - Copyright AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Mihail Mudrik je u Londonu na lekarskim pregledima, ali neće obuči dres Arsenala već Čelsija. "Plavci" su "pljusnuli" na sto Šahtjoru 70 miliona evra, plus su se obavezali da će platiti bonuse do 30 miliona evra i dobili su jednog od najtalentovanijih krilnih napadača Evrope.

Mudrik je želeo u Arsenal pre svega zbog činjenice da su "tobdžije" na dobrom putu da osvoje titulu ove sezone u Premijer ligi, ali je Šahtjor istrajao u težnji da dobije ponudu od 100 miliona evra i nije mnogo mario za interes igrača.

 

 

Mladi Ukrajinac će posle lekarskih pregleda potpisati ugovor do juna 2030. godine i sigurno je da će predstavljati osveženje za posrnuli tim Grema Potera.

Čelsi je saopštio danas da je potpisao višegodišnje ugovore sa reprezentativcem Obale Slonovače Davidom Datrom Fofanom i mladim brazilskim fudbalerom Andrejom Santosom. 

Fofana (20) je do sada igrao za norveški Molde, a sa Čelsijem je potpisao ugovor do juna 2029. godine uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana. On je u februaru 2021. godine iz Fudbalske akademije Amadu Dijalo iz Obale Slonovače prešao u Molde. Za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao je tri utakmice. 

Santos (18) je u Čelsi stigao iz Vasko da Game. Londonski klub nije saopštio detalje ugovora, a britanski mediji tvrde da je transfer vredan 13 miliona funti. 

"Ovo je velika prilika za mene. Ovo je veliki klub koji igra u jakim takmičenjima kakva je Premijer liga i veoma sam uzbuđen, srećan sam što sam tu", rekao je Santos za zvanični sajt Čelsija.

Komentari (0)

Sport