Fudbal

Barselona pobedila Real i osvojila španski Superkup

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

21:59

Barselona pobedila Real i osvojila španski Superkup
Barselona pobedila Real i osvojila španski Superkup - Copyright Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

veličina teksta

Aa Aa

​Barselona je u finalu španskog Superkupa u Rijadu ubedljivo pobedila Real Madrida sa 3:1 (2:0) i tako došla do svog 98. trofeja u klupskoj istoriji. Ovaj "El klasiko" je obeležio mladi Gavi, koji je da uz pogodak, upisao i dve asistencije.

Osamnaestogodišnji vezista je na taj način postao tek drugi igrač kome je pošlo za rukom da u "El klasiku" dostigne taj učinak. Prvi je to uradio Brazilac Đovani i to davne 1996. godine. 

Katalonci su do vođstva došli već u 33. minutu preko pomenutog Gavija. Nakon odlično izvršenog presinga, lopta je došla do Roberta Levandovskog, koji je potom uposlio mlađeg saigrača, a ovaj zatresao mrežu.

Prednost je duplirana na samom kraju prvog dela, a glavni akteri su samo zamenili uloge. Gavi je sa levog boka asistirao Poljaku, koji nije imao težak zadatak da pošalje loptu iza leđa Tiba Kurtoe.

Strelac trećeg gola bio je Pedri u 69. minutu i to nakon asistencije Gavija. Ponovo je talentovani vezista sa leve strane poslao loptu na drugu stativu, odakle je Pedri pogodio i rešio pitanje pobednika.

Po završetku utakmice usledila je ceremonija dodele pehara, koji su izabranici Ćavija Ernandeza potpuno zaslužili.

Komentari (0)

Sport